PRILIKA+ Kružok

7 jun

U petak 13.04.2018. godine u Velikoj sali Gradske uprave Bijeljina održan je prvi Prilika Plus Kružok.

Kružok su organizovali Gradska uprava (Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije), Švajcarska ambasada u BiH i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća kroz Projekat Prilika Plus i Inkubator društvenih inovacija Munja.

Kružok je prostor za razmjenu stručnog znanja i praktičnog iskustva u upravljanju poslovnim i proizvodnim procesima između stručnjaka iz industrije sa obrazovnom zajednicom, kao i lokalni dijalog o potrebama tržišta rada, inovacijama i trendovima sa ciljem unapređenja nastavnih planova i programa i praktične nastave uz bolje povezivanje i umrežavanje lokalnih obrazovnih ustanova i privrednih subjekata.
Cilj Kružoka je promocija dobre prakse, uspješnih priča i partnerstava i lokalnih inicijativa u široj javnosti.

Kružok u Bijeljini  otvorio je gradonačelnik Mićo Mićić, a pored njega još su se prisutnim obratili Emir Dervišević iz programa Prilika Plus, te Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljine.

Pozitivne primjere iz privrede predstavili su Milenko Stevanović iz kompanije STECO Centar i Sanja Gavrić iz kompanije MEGADRVO.

Kako je to izgledalo na Kružoku u Bijeljini, pogledajte u videu u nastavku.

Kružok Banja Luka – 29.05.2018.

Kružok Mostar – 11.06.2018.

Kružok Čitluk – 12.06.2018.

Kružok Trebinje – 02.10.2018.

Kružok Goražde – 03.10.2018.

Kružok Sarajevo – 09.10.2018.

(Visited 279 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments