Otvoren 10. jubilarni Šantićev festival djece pjesnika

28 maj

Sinoć je u prepunoj galeriji spomen kuće Svetozara Ćorovića, otvoren 10. jubilarni Šantićev festival djece pjesnika.

Festival je za posjetioce otvoren izložbom fotografija sa svih prethodnih festivala, autora S. Šehovića a nakon izložbe upriličeno je pjesničko veče u prekrasnom ambijentu bašte Ćorovića kuće.

Danas u 11 sati, planirane su posjete grobu Alekse Šantića, a zatim zajedničko druženje i čitanje poezije u sklopu tradicionalnog recitala u Šantića parku. Također, u 18:00 sati, će biti upriličeno otvaranje još jedne izložbe a radi se o dokumentarnoj izložbi Svetozar Ćorović u zbirci muzeja Hercegovine, u prostoru Ćorovića kuće.

Festivalsko finale će se održati večeras u 19:00 sati, u inspirativnom prostoru Yunuz Emre instituta gdje će se upriličiti dodjela nagrada i diploma za učesnike . Ono što posebno naglašavamo jeste da je festival regionalnog karaktera i da kroz godišnji konkurs prođe i preko 2000 radova učenika osnovnih škola od kojih na kraju, finalisti, dobiju priliku posjetiti Mostar, uživati u našem gradu, družiti se i naučiti nešto novo o Šantiću, Mostaru i historiji i baštini koju njegujemo.

-mostarski.ba


baner najnoviji

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *