Tinejdžeri i sport

22 jan
Almin Kurić

Tinejdžeri i sport

Znamo da sport i rekreacija predstavljaju savršen način oslobađanja velikih količina energije u tinejdžerima. Dok su tinejdžeri u svom periodu adolescencije bitno je da se bave bilo kakvom vrstom sporta. Šta često privlaći tinejdžere jeste sto baveći se sportom smatraju da se bolje osječaju i da, naravno, bolje izgledaju.

Iskreno, ja lično ne bih mogao bez sporta. Vikendom igram fudbal pa čak nekad i tenis sa svojim prijateljima. Iz svog iskustva sport nas čini srečnijim i sa više samopouzdanja. Vožnja biciklom može da opustajuće za mene i zna da mi pomogne da se fokusiram i skoncentrišem. Siguran sam u to da kad se ne bih bavio sportom, bio bih lošiji u školi.

Učestvujući u sportu i brojnim takmičenjima mladi stvaraju nova prijateljstva i zajedništva . Na treninzima se spajaju i zbližavaju što je osnova za dobar timski rad! Sportske aktivnosti mogu da imaju mnogo velik i značajan udeo u socijalnoj komunikaciji individue.

Moj pogled na sve to jeste da ljudi treba da praktikuju sportske aktivnosti jer jedino što to donosi je dobro, bilo osječajno ili zdravstveno. U svijetu punom tehnologije sport se lako zanemari, iako ne bi smio. Treba djecu od početka svojih života učiti kako se živi zdrav život i da sport predstavlja veliki faktor u svemu tome. Zdravlje čovjeka je nešto na šta svi treba da pazimo; “U zdravom čovjeku je i zdrav duh” nesto čega svi treba da se držimo.

Almin Kurić

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 52 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa