Svako iskustvo je vrijedno, pa tako i ovo

4 maj
Ilhana Šaban

Kao i većinu država pa tako i našu državu zadesilo je teško i uznemirujuće iskustvo.Kada je nemoguće biti u društvu prijatelja i šire porodice,kada sve životne aktivnosti stanu.Ali uz sve loše činjenice ovo iskustvo nas je naučilo da cijenimo slobodu i da naučimo šta znači živjeti slobodno.
Dok smo u kućama razmišljamo kada će se završiti pandemija koja je do sada odnijela hiljade života.Razmičljamo kako se naši doktori,medicinske sestre,policajci,vatrogasci izlažu rizicima tijekom herojke borbe kako bi spasili živote ljudi.Zbog zatvorenih škola,fakulteta,kina,kafića i ostalih javnih ustanova svi se mi osjećamo tužno ali smo opet pokazali da bez obzira na sve i dalje učimo i radimo.I ako ne idemo u škole učimo uz pomoć online nastave,prije svega uz pomoć naših nastavnika koji se drude da ne budemo uskraćeni znanjem i zahvali smo im na tome.Ne viđamo prijatelje i širu porodicu ali opet komuniciramo i ostajemo povezani.Ne idemo u parkova ali se opet možemo zabavljati.Možemo čitati knjige,možemo voljeti,brinuti,razumjeti druge i čuvati njih i sebe.Samo je bitno da budemo pozitivni i razmišljamo kako će sve ovo proći i kako će sve biti kao prije.U ovoj izolaciji stekli smo novo iskustvo i obogatili naše informatičko znanje.Svesni smo da je tehnologija nešto što stalno napreduje i što se koristi u našoj svakodnevnici.Na ovaj način naučiti ćemo koristiti nove tehnike koje će nam kasnije pomoći u daljem obrazovanju.
Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer nas tjera da razmišljamo o svojim vrijednostima i ne zamaramo se nebitnim činjenicama.U ovoj nevolji koja nas je zadesila svi smo jednaki. Naučili smo da materijalne stvari nisu bitne već zdravlje i porodica.I da ćemo sve poteškoće uspijeti prevazići uz pomoć prijatelja i voljenih osoba koje su uvijek tu za nas.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments