Sprej guši i kad nije otpad

12 jun
Aleksandar Krajišnik

Nažalost ovo krasi naše rijeke! Zašto čovjek sluša a ne čuje?! Gleda a ne vidi?! Probudimo se ljudi!!! Otvorimo oči!!!otpad baci  u za to propisano mjesto ne u vodu koju piješ ili vazduh koji uzdišeš.Čuvaj zdravlje planete Zemlje jer tako čuvaš I svoje.

Misli globalno djeluj lokalno.

U sklopu najvećeg globalnog programa za obrazovanje o zaštiti životne sredine Eko-škole održano je i posebno takmičenje Mladi Eko Reporteri. Ovo takmičenje se provodi u blizu 45 zemalja s ciljem da angažira mlade od 11-18 godina da istražuju pitanja i probleme zaštite okoliša i izvještavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, a kad god je moguće, da predlože i rješenja.

Zahvaljujući kompaniji EKOPAK – prvom ovlaštenom operateru sistema upravljanja ambalažnim otpadom, ZEOS eko-sistemu – prvom operateru sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom u Bosni i Hercegovini, i drugim partnerima Eko-škole su počele sa radom krajem 2018. godine i danas uključuju 33 osnovne škole i 27 srednjih škola iz cijele zemlje. 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments