Šesnaestogodišnjak

4 mar
Nataša Vukotić

U životu svakog učenika smjenjuju se radosti i tuge. Često svi mislimo da je život idealan i da je sve onako kako mi želimo. Maštamo da odrastemo , i zavidimo starcima. Do srednje škole sve je sjajno, tad nastaju nedoumice, razna osjećanja i problemi. Glavni problem šesnaestogodišnjaka jeste ljubav.

Stalno osjećaš da ti je potreban neko, neko ko će te razumjeti, tješiti, zaštiti i voljeti. Neko u koga ćeš u svakom trenutku imati povjerenja, neko, „ali taj neko“ se ne pojavljuje, njega nema, nikad ga nije ni bilo, ko zna da li uopšte postoji. Onda ugledaš njega, pomisliš : „On je taj ,pokloniš mu svoje vrijeme, svoje brige, nadanja i čežnje, snove… svoje srce”. Prođe mjesec-dva ,ti si srećna , jer ti voliš. Našla si njega, svoju sreću.  A on? Njegove misli ne znaš. Ti samo pretpostaviš, misliš. Zar je moguće da i on voli mene? Kako da to saznaš? Ali on ćuti i ne vidi brigu u tebi. On ne vidi tvoje srce krvari , on ne vidi. Shvatiš, on tebe ne razume. On je tebi tako potreban, a on to ne razumije, ti želiš da ti on uzvrati ljubav. A on? Ali ti se nadaš iz dana u dan. On ostaje isti, lijep, dobar, pun humora, sa tobom je kad si ti uz njega , zaboravlja te kad ste odvojeni. Hoda s tobom i sam ne zna zašto. Pitaš se zašto je tako? Dokle će to trajati – pitaš se? Premalo se poznajemo, a za ljubav treba više .

Ali noći pamte razmišljanja. Jastuk često izmokriš od suza, svaki novi dan. Pa ti čekaš, čekaš i nadaš se. Želiš da znaš što misli  da znaš, šta on osjeća. On? On ćuti pa ćuti.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments