Prva propala ljubav

4 apr
Amila Memić

Ovu priču započinjem na istinitom događaju. Zapravo odlučila sam da je napišem, jer je i mene dotakla u osjećanja, u emocije, a samo će i dotaći one koji znaju da osjećaju. Slučajni susret dvoje insana, nam je dao materijala da ispričamo jednu priču koja je u isto vrijeme bolna, i sretna i lijepa. Imenovat ću samo momka koji je poljuljao sve emocije i sva osjećanja kod jedne djevojke, tinejdžerke. On se zvao Samir. Završio školu, odlučio da radi u jednoj firmi i bio je jedan lijep momak sa plavim očima koje kad pogledate vidite neko more. Imao je umjerenu visinu. Bio je mišićav, ali jedina mana mu je bila alkohol. Kada vidite tako lijepog i otmjenog momka sa flašom u ruci, počne na pamet da vam pada svašta. U njegovom društvu zapravo nisi mogao biti prihvaćen u društvu ,ako ne piješ alkohol. Ko god je došao u to njegovo društvo, već prvi dan ste ga mogli vidjeti sa flašom u ruci. Ali, iako je imao tu neku lošu stranu o alkoholu, ona ga je voljela. To je bila djevojka koja je uživala u životu, u svakom koraku koji je gazila punom snagom. Kada je upoznala njega, počela je da gradi neku tvrđavu od ljubavi. Voljela je svaku njegovu osobinu, pa čak i onu lošu.Znala je da ako se suprotstavi mogla bi ga zauvijek izgubiti, jer on je bio takav. Neodoljiv, ponekad bi unio neki nemir u njeno srce, ali se to smiri i opet sve bude isto. Imala je puno momaka, jer s svojim izgledom i godinama bila je top djevojka za poželjeti. Mogla je imati bilo kojeg muškarca, ali izabrala je Samira. Izlazili su više puta, izgledali su sretno i zaljubljeno. Ona je mislila da on nju voli, i da je želi oženiti, ali on se samo poigravao s njenim osjećajima, nije znao šta će sa sobom, bio je poput ološa, tako se ponašao. Mislio je da je sav njegov svijet ako se poigrava s njom, vidio je da može pa je nastavio lagati je i zavlačiti. Njegova jedina namjera bila je da on nju iskoristi i odbaci poput stare krpe koju niko ne želi. Ona to nije htjela, jer je bila pametna, znala je da je to može upropastiti. Ona ga je još uvijek voljela, i nakon toga, voljela ga je. Javi joj se na dan, dva, zeza je (u smisli ljubavi) i kaže da ima curu. Vidio je da ga još uvijek voli i da će ga voljeti, takvo je i njeno društvo bilo, nisu bile u vezi ali su voljele te momke..
Nije željela nikakvog momka poslije njega, i ako bi krenula pisati preko društvenih mreža s nekim pokušavala je da pronađe Samira u njemu, ali nije uspjela jer je on bio za nju poseban. Trenirala je svaki dan, pokušavala utjehu da nađe u sportu. Dok je bila na treningu, ona je trenirala odbojku i košarku ujedno jer je voljela sport. Bila im je pauza na treningu, njena kolegica joj je javila da se Samir oženio oborila je se poput svijeće, polijevali su je vodom i trener je odvukao kući. Plakala je mjesecima, i vidjela je da mora da nastavi dalje svojim životom bez njega, srela ih je zajedno u gradu vidjela je da je on sretan to joj je bilo dovoljno jer ako je on sretan i ona je.
Život je pun uspjeha i padova, sve je do vas kako se postavite prema tome.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments