Prava životna mudrost je da u svakodnevnici prepoznamo čaroliju

16 okt
Hana Bičo

Došlo je vrijeme kada svi težimo da naši dani budu ispunjeni, zanimljivi i produktivni, što je više moguće. Međutim da li mi istinski težimo za tim ili samo želimo napraviti iluziju samih sebe drugima?
Danas rijetki od nas znaju cijeniti prave vrijednosti, jer u suprotnosti mnogima nametnute pogrešne. Iza nasmijanih lica se zapravo kriju uplakana zbog svih tih razloga. Sreća je postalo materijalni pojam koji svi podcjenjuju i koju traže na pogrešnim mjestima. Krećemo se iz dana u dan, iz oblika u oblik, iz stanja u stanje kako bi ispunili tuđa očekivanja i zahtjeve ne obraćajući pažnju na ljude koje vole. Zato upravo sa svima moramo podijeliti ovu životnu mudrost, a to jeste da u svakodnevnici trebamo prepoznavati čuda. Nakon iznošenja ove činjenice mnogi bi pitali šta je to čudo. Ja kažem da je čudo sve što Vaše srce čini razigranim, veselijim, toplijim… Čudo je ono što Vas čini boljom osobom kada god da je tu ili kada god se dešava. Čudo je zapravo sve ono Vama značajno i čudo trebati čuvati je ono Vama naći istinsku svrhu skromnog postojanja, idućem danu će dati smisao i učiniti Vas sretnim. Ono će biti ta Vaša svakodnevnica i u istoj ćete vidjeti sve što Vam je potrebno. Zbog toga pokušajte svaki dan napraviti pozitivnijim, boljim, veselijim ili čak spontanijim. Živite u momentu sa svojim čudom i radite to punim kapacitetom, jer ćete jedino tada znati Vaš značaj ili u onom slučaju sami značaj dana.
Zapravo trebate znati da je pravo životna mudrost ono što Vi napravite od nje i ono što Vas ispunjava, ostalo mogu biti jednostavno mudrosti drugih ljudi ili proste gluposti.

 

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 20 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments