Poruka njemu

3 feb
Suana Kovačić

Voljela sam ga tako djetinjasto i iskreno. Voljela sam dječaka kog sam upoznala u tijelu odraslog čovjeka. Bio je kao dijete iskren, čist, pun ljubavi. Valjda sam se i zaljubila u to sve. Zaljubila se u iskreno srce, u tako čisto mjesto. Njegovo srce me podsjećalo na nešto nestvarno na nešto što ne bi povrijedilo ništa na ovom svijetu.
Ali, odjednom kao da me udarila strašna istina, kao da se sve pročistilo.
Otišlo je srce to. Nije moje, nikad nije ni bilo, a tako sam htjela da za njega napravim mali svijet ljubavi da bude srećno i da ga svaki dan gledam u toj sreći. Nisam uspjela! Nisam! Uspjela sam samo da zatamnim svoje srce, da ga zatvorim, ne skroz jer možda se vrati. A do tada znam da niko u potpunosti ne može ući u njega jer tu stanuje jedan prolaznik. Prolaznik kome želim samo jedno. Da nikad ne voli kao ja, jer bit će nesretan. A ja samo želim da bude najsrećniji čovjek na svijetu. I jedno da zna na ovom malom prolaznom svijetu kuca tiho jedno srce koje ga voli.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 18 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments