Pogled zimi s uzvišenja na Sarajevo

8 jul
Sara Batilović

Problem zagađenja zraka u Sarajevu je prisutan godinama. On se javlja zbog geografske karakteristike područja, stepena izgrađenosti, meteoroloških parametar, prisustva zelenila, industrija, korištenje neadekvatnih goriva. Ovakva situacija doprinosi povećanju vjerovatnoće negativnih posljedica po zdravlje cjelokupnog stanovništva. Kako izgleda Sarajevo zimi, možete vidjeti i iz moje fotografije koja je snimljena na brdu iznad njega.

U sklopu najvećeg globalnog programa za obrazovanje o zaštiti životne sredine Eko-škole održano je i posebno takmičenje Mladi Eko Reporteri. Ovo takmičenje se provodi u blizu 45 zemalja s ciljem da angažira mlade od 11-18 godina da istražuju pitanja i probleme zaštite okoliša i izvještavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, a kad god je moguće, da predlože i rješenja.

Zahvaljujući kompaniji EKOPAK – prvom ovlaštenom operateru sistema upravljanja ambalažnim otpadom, ZEOS eko-sistemu – prvom operateru sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom u Bosni i Hercegovini, i drugim partnerima Eko-škole su počele sa radom krajem 2018. godine i danas uključuju 33 osnovne škole i 27 srednjih škola iz cijele zemlje. 

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments