Ljudi kojima je korona spasila život

15 mar
Belma Palavra

Za razliku od svih ostalih priča o korona virusu, evo jedne sasvim neobične…
Ovo je mala priča o tome kako je velika i opasna korona nekome SPASILA život.

“Sjedim nešto tako i razmišljam”… 🙂

Šalim se. Ali da, sjedim u kafiću, već mi je i kafa stigla, ali kolegica koju čekam nije, pa čitam nešto na telefonu i neminovno čujem razgovor dvije djevojke za stolom do mog.

Jedna koja, koliko sam mogla zaključiti iz razgovora radi u nekoj firmi ili hotelu na organizaciji događaja, promocija i sl., govori drugoj kako joj baš prija ova situacija histerije oko virusa i kako nije mogla doći u boljem momentu.

Naime, (parafraziram razgovor) ona je radila protekla dva mjeseca na organizaciji nekog događaja za važnog klijenta.
Kako je to bio baš zahtjevan posao, a njen direktor krajnje odlučan da ne izgubi povjerenje važnog (čitaj: bogatog) klijenta, natjerao je ljude da rade skoro pa danonoćno na toj organizaciji.
Tako da ona već dva mjeseca nije pošteno ni odspavala kod kuće, a kamo li nešto drugo, pa je sad naravno na ivici ludila, zdravlja i živaca.
Kaže, da se nije pojavila korona zbog koje je otkazan taj i mnogi drugi događaji, ona bi za koji dan završila na infuziji od iscrpljenosti i zbog srozanog imuniteta (ali ne od strane virusa, već direktora), a do tada bi najvjerovatnije golim – a možda i neopranim rukama zadavila tog svog direktora, jer kako kaže, već danima neprestano razmišlja o tome.

Tako da, eto sasvim slučajno imamo i primjer kako je korona virus nekome spasio život.
I to ne samo jednoj osobi, već dvjema – iscrpljenoj radnici i lošem poslodavcu koji tjera ljude na taj ludački tempo rada.
Nisam sigurna za njega, ali drago mi je zbog nje i prilike da malo odmori kod kuće i oporavi se od pritisaka, rokova, stresa i najopasnijeg virusa na k – kapitalizma.

U tom mi stiže kolegica, ali nema veze, čula sam dovoljno – i previše.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments