Dođi

28 feb
Anonimno

A željela sam. Željela sam samo jedan zagrljaj. Iskren, topao, moj. I možda ne bi riješio ništa, ali znala bih da imam svoj dom. Željela sam samo nekoga ko će razumjeti, voljeti, zagrliti i ostati. Tako malo, a tako mnogo, jer u taj jedan zagrljaj, ako je iskren i tvoj stane sve. Željela sam samo “nekog svog”. Nekoga ko će držati moju ruku uprkos svemu, nekoga u čijim očima ću vidjeti sebe, nekoga ko će se ogledati u mojim očima, nekoga za šetanje, nekoga za zauvijek. Znaš, zaboli u grudima jako, zaboli to nedostajanje onog drugog dijela tebe s kojim postajemo cijeli. Nedostaje ti neko koga možda nikada nisi sreo, a nisi siguran ni da li ćeš sresti. Nedostaje to jedno rame da spustiš glavu na njega, nedostaje taj neko ko bi slušao o svim tvojim strahovima, manama i zagrlio ih toliko jako da nestanu. Kažu “kad čovjeka dovoljno voliš, on se oporavi”. I zato ako postojiš, negdje tamo, dođi. Dođi, da plešemo na kiši, da gledamo dugu, zalaske sunca, zvijezde, da šetamo do beskRaja.

Dođi. Znaš, nemam puno toga da ti ponudim, jedno polovno srce, jedne polovne oči, jednu polovnu dušu. Ne znam čak ni da li umem da pružim ljubav, ne znam da li umem “srasti” sa nekim u jedno, ne znam ni da li to zasližujem, ali ipak dođi, Život nas neće ostaviti same. Neću ti reći da će sve biti divno, jer neće (iako i ja mislim da hoće) ali možemo se potruditi da naša ljubav bude divna, a kad imaš ljubav, ni jedna životna prepreka nije teška. Možda se nećemo uvijek slagati oko svega, ali znaš, voljela bih da se ne svađamo, ne volim svađe. Možemo pokušati da razumijemo jedno drugo, nekad možda nećemo znati ni šta treba reći, ali znaš, iskren zagrljaj je jači od riječi. Ne znam čak ni da li ćeš moći prihvatiti sva moja “ludila”, ali dođi, možda zajedno izgradimo ljubav jer ljubav može pobijediti sve. Dođi. Dođi. Samo dođi. Znam, Život nas uči strpljenju, ali kad-kad jako nedostaješ. Dođi.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments