Da li preživljavate ili proživljavate?

24 maj
Anonimno

Mislim da je jako važno da cijenite i volite sebe. Često to zaboravimo i na taj način preživljavamo. Znate li kako možete znati da li cijenite i volite sebe dovoljno?

Ukoliko pristajete na “manje” to vam je jasan pokazatelj da vam fali ljubavi prema sebi? Razmislite malo, koliko ste često pristali na nešto što možda i ne želite ili ste bili u vezi sa osobom koja vam je pružila sve osim ljubavi. Sve što boli nije ljubav. Dobićete tačno ono na šta pristajete. Sve je do vas.

Ubjeđena sam da su nam sve osobe ušle u život s nekim razlogom. Toliko toga od svakoga možemo naučiti, samo treba gledati.

Ukoliko volite i cijenite sebe, također mislim da je jako važno da pustite osobe, koje ne žele više da budu dio vašeg života. Ponekad je to bolno. Ne zadržajite nikoga. S nekim razlogom su bile tu, s nekim razlogom idu. Šta ako baš te “pogrešne” osobe dovedu vas do one “prave” osobe? Ili šta ako vas sve “pogrešne” ljubavi dovedu do one “prave” ljubavi?

Da vas napomenem, mi ne vidimo širu sliku. Kroz neko vrijeme shvatićete što su “pogrešni” ljudi ušli u život i što se baš vama neke stvari događaju. Na kraju krajeva vi odlučujete na šta pristajete. Da li ćete preživljavati ili proživljavati?

“Ne gubite vrijeme provodeći ga s nekim kome nije stalo da ga provodi s vama.”

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

Drugo radove našeg anonimnog autora možete čitati na facebook blogu.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin