Čitav svijet pleše u tvojim očima

26 mar
Ena Karadžin

Sedamnaesti septembar, zvuči skoro pa savršeno. Aludira na mitove i legende i vuče na početak nečeg beskrajnog. Ti si zvijezda koja je pala sa nekog dalekog prostranstva u moje ruke. Otmi mi svako veče jer pod noćnim nebom želim biti u tvom naručju. Kada ležim u tvome krilo osjećam kao da sam na lebdećem oblaku koji me vodi prema tajnama vasione. U tvojoj neposrednoj blizini svaka boja postaje intenzivnija.

Na tvom osmijehu vrijeme kliže. Šta god i s kim god da provodim sate, ako ti nisi tu, nešto jednostavno nije do kraja ispravno. Začuđujuće se radujem tvom prisustvu i svaka naša podijeljena sekunda je dar od neke više sile sitnoj meni. Moja vanjština se izobliči pokraj tvoje. Oči su mi svjetlije i jedinu bol koju u meni izazivaš je pucanje vilice od smijanja. Bol koja je nekada bila luksuz postala je svakodnevnica. Stvari koje me nikad prije nisu zaintrigirale postale su fascinantne jer znam da su važne tebi.

Uz tebe ne želim biti oprezna. Otišla bih na kraj svijeta sa tvojim prstima isprepletenim u mojim jer svaki korak sa tobom ostavlja otisak vječnosti. Zajedno ćemo zakoračiti u nedostižno i sankama se spustiti niz svaku dugu. Zahvalna sam što se čitav univerzum se zadužio da mi pomogne da te pronađem. Dao nam je priliku da se čudno u meni se pripoji sa čudnim u tebi dok smo plesali do samozaborava.

Postoji nešto u tvojoj jednostavnosti čega je više potrebno u ovom svijetu komplikacija. Svijetu koji glorifikuje ozbiljnost i racionalnost. Predstavljaš nedotaknuti dio prirode za koji nismo svjesni da nam je nužan. Kristal koji bi upotpunio svačiji unutrašnji džep. Ne razumiju nas upravo zato što se rijetko pronađe ovo što smo mi imali sreću iskusiti. Tuđu nutrinu i njeno sjedinjavanje sa našom.

Ako kažem da te volim zvučat će previše obično, neprikladno za nas. Umjesto toga reći ću da kad god čujem tvoj glas da čitavo moje biće poskakuje. Reći ću da kad te ugledam pred svojim vratima da noge same potrče. Reći ću da si poseban i da je život sa tobom jedan veliki san. Reći ću da čitav svijet pleše u tvojim očima i da u tvojoj blizini muzika nikad ne prestaje.

 

—Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments