Završna konferencija Projekta „Jačanje integriteta javnih preduzeća” (PEIP)

9 dec
Rok prijave 12.12.2022

12.12.2022. (ponedjeljak), Hotel Hills, Sarajevo, (09:30-15:00)

Izjave medijima u 09:30 će dati:

  • Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo
  • Siri Andersen, zamjenica ambasadora Kraljevine Norveške u BiH
  • Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH

Molimo predstavnike medija da budu na lokaciji 15 minuta prije početka događaja.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH je u prethodnom periodu, uz podršku Vlade Kraljevine Norveške, implementirao Projekat „Jačanje integriteta javnih preduzeća” (Public Enterprise Integrity Project-PEIP). Projekt je implementiran u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo i imao je za cilj doprinijeti jačanju dobrog upravljanja i integriteta u sedam javnih preduzeća i ustanova u Kantonu Sarajevo.

Cilj konferencije, koju UNDP organizuje u saradnji sa Transparency International u BiH, je predstavljanje rezultata Projekta te razmjena iskustava i dobrih praksi u pogledu jačanja dobrog upravljanja, integriteta i antikorupcijskih mehanizama u javnim preduzećima u zemljama iz EU i regije. Na konferenciji je planirano učešće predstavnika vlada, resornih ministarstava i javnih preduzeća i ustanova, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predstavnika zemalja iz regije, međunarodne zajednice, donatora, nevladinog sektora i medija.

Konferencija će ujedno biti i prilika da se obilježi 9. decembar, Međunarodni dan borbe protiv korupcije, i da se razgovara o jačanju dobrog upravljanja i antikorupcijskih mehanizama u javnim preduzećima i ustanovama.

Iskreno se nadamo da ćete nam se pridružiti i pružiti medijsku podršku ovom događaju.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments