Zagovaram i dogovaram: edukacija za mlade o javnom zagovaranju i lobiranju

23 sep

Prepoznaješ stvari u svojoj bližoj ili široj zajednici koje su “zrele” za promjenu, npr., pretjerana upotreba plastične ambalaže, nepovoljan položaj mladih ili našihsugrađana/ki treće životne dobi, nejednake mogućnosti za žene, zastarjeli školski sistem ili nešto sasvim drugo, a znaš da bi se njihovom promjenom unaprijedio život svih nas? Rado bi se uključio/la u njihovo mijenjanje, ali ne znaš odakle početi niti kome se obratiti?

Pitaš se kako privući pažnju na pitanja koja te “muče” i usmjeriti one koji donose odluke prema rješenju, kako animirati sugrađane/ke i uključiti ih u taj proces, kako doći do medija i kako uz njihovu pomoć proširiti poruku?

Odgovor je: 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗮𝗻𝗶 𝘇𝗮𝗴𝗼𝘃𝗮𝗿𝗮𝘁𝗲𝗹𝗷/𝗶𝗰𝗮 – 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗶 𝘀𝗲 𝗻𝗮 𝗡𝗮𝗵𝗹𝗶𝗻 𝗲𝗱𝘂𝗸𝗮𝗰𝗶𝗷𝘀𝗸𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗼 𝗷𝗮𝘃𝗻𝗼𝗺 𝘇𝗮𝗴𝗼𝘃𝗮𝗿𝗮𝗻𝗷𝘂 𝗶 𝗹𝗼𝗯𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝘂 𝘇𝗮 𝗶𝗻𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗶𝗵 “𝗭𝗮𝗴𝗼𝘃𝗮𝗿𝗮𝗺 𝗶 𝗱𝗼𝗴𝗼𝘃𝗮𝗿𝗮𝗺”.

Prijave putem formulara: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeK8fXrYQfjooIc2kBA87iGreKwUEmtyl3wVZW6mHwiMmZ48g/viewform

Program se sastoji od 5 susreta tokom kojih će polaznici/ce, nakon interaktivnog edukativnog dijela, uz mentorsku podršku praktično raditi u timovima na kreiranju zagovaračkih kampanja za probleme koje su sami identificirali.

A ako si gledao/la film Miss Sloane barem dva puta, ništa se ne premišljaj, ova edukacija je stvorena zatebe.

Datum isusreta: 30.9, 21.10, 11.11, 2.12, 23.12. 2021. (četvrtak), od 17.30 do 20.00

Mjesto: CEI Nahla, Sarajevo

Napomena: 𝗣𝗼𝘇𝗶𝘃 𝗷𝗲 𝗼𝘁𝘃𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘇𝗮 𝗺𝘂𝘀̌𝗸𝗮𝗿𝗰𝗲 𝗶 𝘇̌𝗲𝗻𝗲 𝘂 𝗱𝗼𝗯𝗶 𝗼𝗱 𝟭𝟴 𝗱𝗼 𝟯𝟬𝗴𝗼𝗱𝗶𝗻𝗮.

Edukaciju realiziramo u saradnji sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

Više informacija o programu možete naći na linkuhttps://nahla.ba/zagovaram-i-dogovaram-edukacija-za-mlade-o-javnom-zagovaranju-i-lobiranju/?fbclid=IwAR0Ycp5Kx3zAdXKYlh5C0XIDqqZr-7NI4dEDXr8ec_rydkpnWL1gc_IDxvw

(Visited 73 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments