What is Mister X ? Predstava u Sarajevu

16 sep

What is Mister X ? Predstava u Sarajevu

Mediji su kreatori javnog mijenja, te kao takvi stvaraju sliku o aktulenim temama. Osnovna funkcija medija jeste informiranje i edukacija, upravo zbog te značajne uloge su podložni kontroli i korupciij u državama nerazvijene demokratije. Biti novinar u Bosni i Hercegovini često znači biti na udaru, ne samo kritičke mase, već i političkih funkcionera.

Upravo zbog toga Udruženje za društveno istraživanje Global Analitika realizuje projekat proizveden uz finansijsku podršku Evropske unije pod nazivom “Budi i TI informisan!“ koji je podržan u okviru programa podrške „Safejournalists.net“.

Gledajući medijsku sliku Bosne i Hercegovine, uzimajući sve faktore koji utiču na to, vidjet ćemo da postoji jedan apsolutni mrak i cenzura. To je zapravo i sam pokretač naše ideje i pozadine projekta.

Opšti cilj ovog projekta jeste istražiti, kreirati, potaknuti i promovirati ulogu mladih kao nosioca promjena, posebno u pogledu demokratizacije bosanskohercegovačkog društva, fokusirajući se na važnost slobode izražavanja i borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Jedna od aktivnosti projekta jeste i realizacija forum teatra What is Mister X ?

Zadovoljstvo nam je obavjestiti vas da će u ponedjeljak, 19.09.2022. godine u Sarajevu, u prostorijama Vijeća mladih Općine Stari Grad biti održana predstava What is Mister X ?

Budite dio promjene ! Pridružite nam se i podržite mlade !

Budimo promjena koju želimo vidjeti u našoj zajednici!

Ovaj projekat je proizveden uz finansijsku podršku Evropske unije. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost Global Analitike, i ne odražava nužno stavove Evropske unije.

(Visited 88 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments