Webinar s Azrom Bekić: Art of leadership

15 jun
Budite sa nama u srijedu, 17.06. u 21 h kada Vas očekuje još jedan webinar na temu umijeća liderstva sa Azrom Bekić.

YouTube link za webinar: https://youtu.be/GdywvFy9m3w

Art of Leadership ili šta nas konji mogu naučiti o liderstvu?

Nakon što je o Leadership-u ispričano sve što se može ispričati i nakon što su se isprobali svi modaliteti i trendovi, prirodno se vraćamo na početak i esenciju liderstva. Vraćamo se na ono što je najbliže čovjeku i što ga nikad do sada nije iznevjerilo- liderstvu duše.

HorseDream filozofija je bazirana na tri stuba: poštovanje , povjerenje i ljubav – prema konjima, kao i prema ljudima. Biti lider danas, znači da morate biti u mogućnosti biti na usluzi drugima. To se odnosi i na konje i na ljude.

Srž autentičnog liderstva je empatija , komunikacija i dosljednost – velike teme u zahtjevnom poslovnom okruženju. Zbog toga je izazov pronaći istinsko ‘zrcalo’ koje nam daje povratne informacije koje možemo istraživati i kojima možemo vjerovati.

Konji su majstori ‘zrcaljenja’ naših vještina i davanja feedback-a. Od konja uvijek dobijate ono što ste trebali, čak i kad to nije ono što ste željeli. Njih ne pokreću naše percepcije ili stavovi, ne zanimaju ih naša skupa odijela ili pozicije. Jedino na šta oni reagiraju je esencija našeg bića i zbog toga su najbolji učitelji i treneri za lidere modernog doba.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments