Webinar o osnovama dizajna

27 apr

 

Studentski ogranak IEEE u Volosu (Grčka), IEEE Student Branch University of Thessaly, svojim članovima i u vrijeme izolacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, nastoji pružiti prilike za dodatno obrazovanje.

Zato organizuju online sadržaj za svoje članove, gdje su uključili neke od svjetskih stručnjaka iz inženjerstva, a poziv da održi webinar o osnovama dizajna, dobila je grafička dizajnerica Vildana Hrnjić iz Bosne i Hercegovine.
Webinar “Pro Tips & Tricks for Social Media Visual Content” Hrnjić će održati na engleskom jeziku 30.aprila s početkom u 19 sati po grčkom vremenu, ili 18 sati po našem.

Na konkretnom primjeru dizajna, Vildana će predstaviti osnovne alate Adobe Illustrator-a, te dati nekoliko profesionalnih savjeta kako bi kreirani grafički vizual bio pogodan sadržaj za društvene mreže. Vildana je studirala Grafičko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci i uporedo radila kao grafička dizajnerica za nekoliko kompanija, organizacija, ali i kao freelancerka.

Kreativnost je oduvijek imala važnu ulogu u njenom životu zbog čega je još u srednjoj školi počela slikati i izlagati svoje radove na izložbama. Posljednjih nekoliko godina Vildana dizajnira umjetničke postere s ciljem da podigne svijest o društvenim problemima. Posebno je ponosna na seriju postera “Be part of the solution”, sa, do sada, dvije tematike – pitanja zaštite životne okoline i pitanja prava žena. Rezultat
njene umjetničke prirode su brojne samostalne i zajedničke izložbe u Bosni i Hercegovini kao i inostranstvu. Sa željom da ostavi trag i pozitivan uticaj u društvu, Vildana je bila aktivno uključena u nekoliko nevladinih organizacija. Koristeći svaku priliku za usvajanje znanja, postala je stručna na raznim poljima, između ostalog, i u digitalnom marketingu. Sva iskustva koja je stekla su je oblikovala u uspješnu lidericu i mladu preduzetnicu koja je osnovala svoju agenciju – BOLD IT.

Prisustvo webinaru je besplatno. Jedino je neophodno da se registrujete na ovom LINKU.

(Visited 209 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments