Webinar: Kreativno rješavanje problema

1 maj
Rok prijave 07.05.2020

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine organizira webinar Kreativno rješavanje problema, besplatan za državne službenike i privrednike članove Vanjskotrgovinske komore BiH.

Webinar će se realizirati 12, 13. i 14. maja 2020. godine u vremenskom periodu od 11:00 do 12:30h, putem Adobe Connect – najboljeg komercijalnog rješenja za virtualno učenje koje ADS koristi već sedam godina.

Prijave će biti otvorene do 07.05.2020.

Državni službenici prijavljuju se putem Informacijskog sistema za upravljanje procesom organizacije obuke (TMS) na https://www.ilearn.gov.ba/Training/ViewTraining/3931, a zainteresirani privredni subjekti popunjavanjem online prijavnog obrasca VTK BiH, kojeg mogu dobiti upitom na e-mail adresu [email protected].

SADRŽAJ WEBINARA

  • Kreativnost
  • Vrijednosti
  • Problemi i racionalno rješavanje problema
  • Prepreke pri rješavanju problema
  • Prevazilaženje prepreka
  • Faze kreativnog razmišljanja
  • Načini promišljanja i rješavanja problema
  • Vrijednosni sistemi
  • Emocionalna inteligencija

CILJ:

Razvijanje skupa osobina koje omogućavaju da na inovativan i kreativan način se riješe određeni problemi.

OČEKIVANI ISHODI:

Unapređenje rezultata uvođenjem drugačijeg sistema rada, rješavanje problema sa drugačije tačke gledište, te sa drugačijim pristupom na problem.

PREDAVAČ:

Aida Dolić, psiholog, KB terapeut, vlasnik i direktor firme TCC doo. Certifikovana je trenerica i konsultantica u segmentu HR-a. Primarno opredjeljenje je kombinacija psihologije i menadžmenta kroz isporuku treninga koji su interaktivnog tipa.Aktivno je uključena kao senior ekspert na projektima EU, UNDP, GIZ. Posebno u projektima cjeloživotnog učenja, zapošljavanja.Članica je HRM Udruženja, EMCC, AMCHAM-a, Udruženje trenera i konsultanata EUTAC. Certificirana je predavačica Agencije za državnu službu BiH za teme: Pisana i usmena prezentacija, Planiranje i vođenje sastanaka, Razvijanje samosvijesti, Tim i timski rad, Upravljanje konfliktima, Upravljanje stresom, Upravljanje vremenom, Upravljanje ljudskim potencijalima, Vođenje sastanka, Upravljanje ljudskim potencijalima, Situacijsko rukovođenje.

(Visited 72 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments