Warm Academy u Srajevu – prijavi se

9 jul
Rok prijave 25.07.2020

Human crowd forming a symbol of peace on white background. Horizontal composition with copy space. Clipping path is included.

Fondacija WARM je objavila poziv za prijave na multidisciplinarni, edukativni program WARM Academy koji će uključiti masterclass radionice i interaktivne panel diskusije sa modernim pristupom, inovativnim tehnikama i najboljim praksama usvojenim širom svijeta vezano za savremene konflikte i post-konfliktnu tranziciju.

Akademija će biti održana u Sarajevu od 10. do 15. augusta i otvorena je za studente, istraživače, umjetnike, fotografe, naučne radnike, novinare i druge koje zanima tranzicija nakon konflikta, izgradnja mira, ljudska prava, tranzicijska pravda i srodne oblasti. Ovogodišnje izdanje WARM Academy fokusirat će se na reportere, umjetnike i naučnike u vremenu globalne krize.

Zbog ovogodišnjih kritičnih okolnosti, učešće u WARM Academy je besplatno. Zbog mjera prevencije širenja COVID-19, učešće je ograničeno na 20 osoba koje će biti odabrane na osnovu dostavljenih aplikacija.

Kako biste se prijavili, molimo pošaljite pismo motivacije i ažuriran CV na [email protected] prije 25. jula 2020. godine.

Učesnici WARM Academy odgovorni su za sve troškove koje mogu imati tokom održavanja događaja, poput smještaja, putovanja i drugih životnih troškova. Radni jezik tokom svih dana je engleski. Učesnici su obavezni prisustvovati na barem 80 posto događaja kako bi primili certifikat.

Više detalja o prijavi, događaju i uslovima, dostupno je ovdje.

(Visited 235 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments