Volontiraj na petom izdanju trke Jahorina Ultra-Trail

9 jun
Rok prijave 01.07.2019

TRI, ČETIRI, START!
Od 26. do 28.07.2019. godine, Udruženje Balkana Outdoor organizira jubilarno, peto izdanje trke Jahorina Ultra-Trail® koja se održava na stazama koje povezuju Ravnu planinu, Romaniju i Trebević s Jahorinom.

Na našem četvrtom izdanju održanom u julu 2018. godine okupili smo preko 470 trkača/ica iz ukupno 29 zemalja, a ove godine ih očekujemo još više, jer svake godine rastemo. U okviru Jahorina Utra-Traila organizujemo 4 trke različitih dužina: Mini – 17 km, Midi – 38 km, Maxi – 69 km i Ultra – 101 km, a glavni posao volontera/ki je rad na ukupno 15 kontrolnih i okrjepnih stanica koje otvaraju svoja vrata u subotu u ponoć, a zatvaraju ih u nedjelju u 12h. Raspored stanica. Svih ovih godina volonteri i volonterke su ti/e koji/e svesrdno odvajaju svoje vrijeme i trud u održavanju trke i pružali/e pomoć trkačima i trkačicama da obave svoju „misiju“ i stignu do cilja.

Ovim putem Vas pozivamo da postanete JUT volonter/ka da zajedničkim snagama uspješno iznesemo i ovo izdanje trke čime doprinosimo našem motu: Što bolja trka, to bolja promocija naših planina!

Svi ste dobrodošli/e bez obzira na starosnu dob i prethodno iskustvo na sličnim poslovima, jer ovakav angažman ne zahtjeva posebne vještine, a JUT tim i već uhodani volonteri/ke će Vam pružiti podršku. Ove godine nam je potrebno 100 motivisanih, vrijednih, odgovornih i vedrih volontera i volonterki. 10 pozicija je rezervisano za volontere/ke iz drugih zemalja koji će nam i na narednom izdanju biti značajna podrška.

Šta kao volonter/volonterka dobijate?

  • Učestvujete u stvaranju pozitivne slike o sebi i o BiH;
  • Dobru zabavu;
  • Dobar osjećaj jer ste dio pozitivnog događaja;
  • Volonterski paket (majica, hrana, kuponi za osvježenje, vožnja žičarom, volonterski certifikat);
  • Stvaranje novih prijateljstava;
  • Doživljaj trail trčanja iz druge perspektive (možda Vas i povuče :-))

Više o volontiranju na trkama iz različitih perspektiva, možete pročitati ovdje. Zadnji rok za prijavu je 01.07.2019. godine, od volontera se očekuje da tokom trke sami dođu na mjesto volontiranja.

Za dodatne informacije, kontakt osoba je Maja Petek, koordinatorica za volontere/ke, +387 61 225 207, [email protected], Facebook grupa: „Volonteri/ke Jahorina Ultra Trail“. Budite dio Jahorina Ultra-Traila® 2019!

Više informacija ovdje.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević