Vijeće mladih Federacije BiH: Vrijeme je za nas – u informaciji je spas

28 apr
Podsjetimo se da smo prošle sedmice učili o omladinskom organizovanju. Da li znate kako se mladi u BiH organizuju? Da li smo svjesni prilika koje imamo ukoliko se organizujemo? Ovo su samo neka od pitanja na koja smo dali odgovor.

Slika može sadržavati: tekst koji kaže 'BHRI Da, imaju! Da li mladi imaju pravo da učestvuju radu komisije za mlade? Zakonom SU predviđeni mehanizmi institucionalnog učešća mladih U BiH... Više saznaj u Vodiču!
Naše putovanje se nastavlja i postaje sve zanimljivije.
Ove sedmice učimo o pravima mladih u BiH, a koja su zagarantovana postojećim zakonskim rješenjima.
Tačnije, učimo o svim raspoloživim mehanizmima u kojima mladi imaju pravo da učestvuju i na taj način budu dio procesa donošenja odluka.
  •  Da li ste znali da svaka lokalna zajednica u BiH treba imati komisiju koja se bavi pitanjima mladih, a da mladi imaju pravo da učestvuju u radu te komisije iako nisu dio političke stranke?
  •  Znate li da su entitetske vlasti u obavezi da formiraju Savjet za mlade na nivou entiteta i da predstavnici krovnih tijela za mlade imaju pravo da učestvuju u radu iste?
  • Znate li da je vaša zajednica u obavezi da kreira strategiju za mlade ili lokalnu omladinsku politiku i da vi morate biti uključeni u proces izrade?
Dosta je pitanja, a ovo su neka na koja dajemo odgovore u našem Vodiču kroz Zakone i prava mladih u BiH: https://www.vijecemladih.ba/vkzpmb
Ako i dalje imate pitanja (a vjerujemo da imate) rado ćemo odgovoriti na njih. Na pitanja odgovaramo direktno na vaše e-mail adrese ili putem kratkog ZOOM druženja. Zato, otvorite google formu i pitajte: https://forms.gle/Sof9F1JYwAHp4ELo6
(Visited 50 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments