VI Sarajevski dani psihologije

7 feb
Rok prijave 15.02.2020

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu će od 24. 04. do 26. 04. 2020.godine biti domaćin naučno-stručnog skupa VI SARAJEVSKI DANI PSIHOLOGIJE.

Organizatori skupa su Odsjek za psihologiju i Centar za psihološka istraživanja, edukaciju i savjetovanje u okviru Centra za naučnoistraživački rad i stručne aktivnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (NIRSA).

Naučno-stručni skup će biti prilika za okupljanje velikog broja znanstvenika i stručnjaka iz prakse, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva. Programom su predviđena usmena saopštenja, poster sekcije, simpozijumi, okrugli sto, radionice. Ove godine u okviru Skupa ćemo se osvrnuti i na proteklih 30 godina od osnivanja Odsjeka za psihologiju.

Učesnici će imati priliku sudjelovati i u novim interaktivnim aktivnostima pod nazivom Naučno-stručni speed date i Sajam projektnih ideja koje imaju za cilj međusobno upoznavanje učesnika skupa i kreiranje novih mogućnosti za saradnju.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će na VI sarajevskim danima psihologije biti održana i plenarna predavanja međunarodno priznatih stručnjaka:

Preuzimanje kontrole nad starenjem: psihosocijalna perspektiva
Dr. Stefan Agrigoroaei, vanredni profesor na Katoličkom univerzitetu Luven u Belgiji

Evolucijska ekologija psihopatije: Šta znamo do sada?
Dr. Janko Međedović, naučni saradnik Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja Beograd i vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Beograd, Srbija

Rok za prijavu sažetaka je 15. 02. 2020. godine.

Radujemo se susretu na VI sarajevskim danima psihologije.

 

(Visited 116 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments