Upravljanje projektima u praksi

28 dec
Rok prijave 31.12.2019

Naučite efikasno upravljati projektima po PMI metodi. Optimizirajte novac, vrijeme i resurse.

Dvodnevna interaktivna radionica

Project management Upravljanje projektima u praksi Preko 200 zadovoljnih polaznika je do sada pohađalo ovu radionicu. Otkrijte i Vi zašto je ovo jedan od naših najpopularnijih seminara.

Cilj naših treninga i seminara je povećanje efikasnosti poslovanja. Naučit ćemo vas da optimizirate vaše rukovođenje projektima i postanete izvrsni u poslovanju koristeći svjetski priznat PMI (Project Management Institute) pristup. Trening vodi Jasna Pleho, PMP certificirani projekt menadžer koja svoja dokazana praktična iskustva u preko 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 18 učesnika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Trening je namijenjen kako početnicima koji žele naučiti osnove upravljanja projektima, tako i onima koji već imaju iskustva u radu sa projektima i žele unaprijediti svoju efikasnost u radu.

U toku treninga učesnici će sa predavačem proći sve korake u procesu projekt menadžmenta, (Inicijacija, Planiranje, Izvršenje, Kontrola, Zatvaranje projekta) u planiranom obimu, vremenu i budžetu. Kroz realne i praktične primjere učesnici će biti u mogućnosti da jednostavnije i sveobuhvatnije prihvate kompleksan proces vođenja projekata.

Kompletan rad je baziran na predavanju i interaktivnim vježbama vezanim za proces jednog projekta od početka do kraja. Kada se ispravno koristi, upravljanje projektima može biti vrlo efikasan alat za stvaranje produktivnijih i efektnijih poslovnih procesa.

Od trenera koja je upravljala velikim brojem kompleksnih projekata saznajte dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja poslovnim projektima unutar firme ili organizacije. Projektni menadžment je disciplina koja definiše proces realizacije projekta. Projekt je, za razliku od svakodnevnog posla koji je u pravilu ponavljajuće prirode i neograničenog trajanja, jedinstven, ograničen vremenom, često nepredvidiv.

Važnost upravljanja projektima se značajno povećala u posljednjih nekoliko godina, a koncept je postao ključni faktor uspješnosti organizacija. Organizacije koje su uspješne u realizaciji projekata su pronašle odgovarajući recept za integraciju ključnih faktora projektnog menadžmenta koji uključuju odgovarajuću metodologiju, projektne alate i zaposlenike koji su edukovani i posjeduju iskustvo u vođenju projekata.

Teme

Iniciranje i uspješno planiranje projekata;
Planiranje i upravljanje resursima;
Time management (Upravljanje vremenom);
Realizacija projekta;
Kontrola i monitoring projekta;
Održivost projekta.

Koristi u organizaciji

Učesnici će teoretski i praktično savladati svaki korak projektne metodologije te će vaša organizacija biti spremna primjeniti integrirani pristup koristeći metodologiju i alate za upravljanje projektima. Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima. Nakon treninga, projekt menadžeri i članovi projektnih timova će znati šta se od njih očekuje prije nego što započnu rad na projektu. Rukovodioci neće dolaziti u situacije da na kraju budu iznenađeni velikim razlikama u odnosu na planirano, dobivat će pravovremena upozorenja dok su problemi još uvijek mali, brzo rješivi i čije korekcije ne koštaju malo bogatstvo.

Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

CPE predavači

dr. sc. Jasna Pleho PMP certificirani voditelj projekata po PMI i PMI-ACP predsjednica PMI udruženja BiH

Jasna Pleho radi u IT industriji preko 20 godina. Profesionalni razvojni put je prošla od pozicija kao što su sistem administrator, DB administrator, web dizajner, IT menadžer i menadžer. Posljednjih 10 godina se bavi projektnim menadžmentom na različitim IT projektima. Trenutno radi na poziciji Voditelja projekata u firmi King ICT doo i certificirani je projekt menadžer sa jednim od najcjenjenihjih svjetski priznatih certifikata iz oblasti upravljanja projektima – PMP (PMI) certifikat. Jasna je takođe i certificirani voditelj projekata po agilnim metodama (PMI-ACP). Interni je auditor za ISO 9001 i 27001. Osim nabrojanog, Jasna već šest godina radi i kao profesor na Američkom univerzitetu u BIH (American University in BIH), doktor nauka je iz oblasti vještačke inteligencije, primjene GIS-a i IT-a. Predavala je u brojnim edukacijskim centrima i jedan je od predavača na Microsoft Skills Centru (CAPM). Trenutno je predsjednica PMI Chapter-a u BIH.

Iskoristite popust za rane prijave do 31. decembra

Više informacija i prijave

Pozovite nas za dodatne informacije
033 260 505 – Sarajevo
035 245 222 – Tuzla

(Visited 167 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments