UNSA: provedite zimski semestar na Univerzitetu Balearskih ostrva

27 jan
Rok prijave 15.03.2020

Institucija: Univerzitet Balearskih ostrva
Država: Španija
Erasmus kod: E PALMA01
Period boravka: zimski semestar akademske 2020/2021. godine
Rok za prijavu: 15.03.2020. godine
Način prijave: preko Službe za međunarodnu saradnju UNSA
Ko se može prijaviti: studenti UNSA
Ponuđene studijske oblasti: https://www.uib.eu/study/grau/
Iznos stipendije: studenti 850 € + putni troškovi

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Na konkurs se mogu prijaviti studenti Univerziteta u Sarajevu koji su upisani u tekućoj akademskoj godini i koji će imati status studenta i u periodu implementacije mobilnosti ukoliko budu odabrani. Ovi konkursi nisu namijenjeni studentima drugih univerziteta.

Studenti mogu biti:

  • bachelor (studenti prve godine ne mogu se prijaviti)
  • master

PONUĐENA STUDIJSKA OBLAST

Do razmjene može doći ukoliko studenti pronađu odgovarajuću studijsku oblast koju mogu pratiti i ostvariti potrebne rezultate prethodno dogovorene ugovorom o učenju, odnosno ugovorom o mobilnosti. Ugovorom o saradnji između Univerziteta Balearskih ostrva i našeg univerziteta definisana su sljedeća studijska polja: jezici, društvene nauke, biznis i administracija, ICTS, inžinjering. Na linku možete provjeriti ponuđene oblasti.

KAKO SE PRIJAVITI?

Za ovaj univerzitet prijavljujete se preko Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu putem emaila na [email protected] Zainteresovani kandidati koji ispunjavaju kriterije potrebno je da prikupe traženu dokumentaciju i kompletiraju sa traženim potpisima i na odgovarajućim formatima (PDF).

U predmetu emaila (subject) potrebno je nasloviti o čemu se radi: prijava na konkurs za (naziv univerziteta i mobilnost), a u tekstu emaila navedite listu dokumenata koje dostavljate. Nakon dostavljenog emaila (prijave), u roku od 24h biste trebali dobiti potvrdu da je vaš email sa prijavom uredno zaprimljen. Ukoliko ne dobijete ovu poruku, kontaktirajte Službu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.

Prednost prilikom odabira imaju kandidati koji dosad nisu koristili stipendiju ili dolaze sa (pod)organizacione jedinice Univerziteta u Sarajevu sa koje je bilo manji broj prijava u okviru Erasmus+ programa.

POTREBNI DOKUMENTI

Molimo vas da pažljivo pročitate koje dokumente trebate dostaviti i upute oko pripremanja istih. Samo kompletna dokumentacija će biti razmatrana, te naknadno dostavljanje dokumenata se neće uzimati u obzir. Vodite računa da preuzmete elektronske formulare i pripremite ih u skladu sa uputama i da su potpisnici odgovorne osobe za mobilnost.

STUDENTI: nominacijsko pismo, izjava o prethodnoj mobilnosti, prepis ocjena, ugovor o učenju, sken pasoša, biografija, dokaz o poznavanju stranog jezika.

Detaljnije informacije pronađite ovdje.

ROK ZA PRIJAVU

Konkurs je objavljen 24.01.2020. godine, a rok za prijavu je 15.03.2020. godine. Vodite računa o zadatom roku za dostavljanje prijave. Naknadno dostavljene prijave neće biti razmatrane.

(Visited 172 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments