UNSA: Prilika za razmjenu na Univerzitetu Balearskih ostrva u Španiji

18 nov
Rok prijave 28.11.2019

U okviru ERASMUS+ programa otvoren je konkurs za međunarodnu mobilnost na partnerskom univerzitetu:

 • Institucija: Univerzitet Baleraskih ostrva
 • Država: Španija
 • Erasmus kod: E PALMA01
 • Period boravka: ljetni semestar akademske 2019/2020. godine.

Ko se može prijaviti?

 • Studenti Univerziteta u Sarajevu: Bachelor (studenti prve godine se ne mogu prijaviti) i Master
 • Akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu:
  Teaching
  Nastava može biti u mnogim oblicima: seminari, predavanja, radionice i vježbe. Osoblje mora predavati 8 sati nastave sedmično, uključujući pripremu i organizaciju predavanja, kao i pojedinačne nastavne sesije. Stvarno predavanje u ovom kontekstu zahtijeva da nastavnik bude fizički prisutan sa studentima.

Napomena: studenti koji se prijavljuju na ovaj konkurs moraju biti upisani u tekućoj akademskoj godini te imati status studenta u narednoj akademskoj godini kada je predviđena mobilnost (u slučaju da se radi o studentima završnih godina, moraju kontaktirati univerzitet na koji se prijavljuju kako bi dobili dopuštenje da se mogu “uslovno” prijaviti).

Tematske oblasti

U skladu sa potpisanim sporazumom o realizaciji međunarodne mobilnosti na Univerzitetom Balearskih ostrva, studenti i osoblje Univerziteta u Sarajevu se mogu prijaviti za mobilnost u okviru dogovorenih studijskih oblasti: jezici, društvene nauke, biznis i administracija ,ICTS, inžinjering.

Više informacija o dostupnim ugovorenim oblastima možete naći na linku.

Iznos stipendije:

 • STUDENTI: 850,00 EUR x 5 mjeseci, putni troškovi do iznosa 275,00 EUR
 • OSOBLJE: 160,00 EUR x 7 dana, putni troškovi do iznosa 275,00 EUR

Prijava:

Zainteresovani kandidati koji ispunjavaju kriterije potrebno je da prikupe traženu i kompletiranu dokumentaciju (navedenu ispod) i dostave je putem emaila na [email protected] do 28.11.2019. godine do 15:00h. Tražene dokumente dostavljate u PDF formatu.

U predmetu emaila (subject) potrebno je nasloviti o čemu se radi: prijava na konkurs za (naziv univerziteta i mobilnost), a u tekstu emaila navedite listu dokumenata koje dostavljate. Nakon dostavljenog emaila (prijave), u roku od 24h radnog dana biste trebali dobiti potvrdu da je vaš email sa prijavom uredno primljen. Ukoliko ne dobijete ovu poruku, kontaktirajte Službu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu (kontakt podaci ispod).

Dokumenti koje dostavljate:

 • Studenti: nominacijsko pismo, ugovor o učenju, prepis ocjena, dokaz o poznavanju stranog jezika, skeniranu stranicu pasoša, životopis (CV)
 • Osoblje: nominacijsko pismo, životopis (CV), dokaz o podršci Vašoj teaching mobilnosti, ugovor o mobilnosti.

Detaljnije informacije pronađite OVDJE.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments