UNMO: Stipendije za mobilnost studenata, nastavnog i administrativnog osoblja u ljetnom semestru akademske 2019/20.

3 okt
Rok prijave 30.10.2019

U sklopu KA 107 Erasmus+ akcije međunarodne kreditne mobilnosti, studenti, nastavnici i administrativno osoblje Univerziteta mogu da apliciraju za razmjenu sa različitim Univerzitetima u Evropskoj Uniji u ljetnom semestru akademske 2019/20.

Razmjena se može ostvariti sa sljedećim Univerzitetema, u skladu sa navedenim oblastima, kategorijama i kvotama:

ESAD Castello – dizajn interijera – studenti prvog (1), akademsko osoblje (1), administrativno osoblje (1)

Katolički Univerzitet u Valensiji – sport, psihologija, ekonomija – studenti prvog ciklusa (2), akademsko osoblje (1), administrativno osoblje (1)

Karl Franzens Univerzitet u Grazu – sve oblasti koje se izučavaju na Karl Francens Univerzitetu u Gracu koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku – nastavno osoblje (1). Zbog važećih zakonskih odredaba vezano za isplaćivanje stipendija u Republici Austriji, nominovano nastavno osoblje za mobilnost na Karl Francens Univerzitetu u Grazu će morati vaditi boravišnu vizu. Takođe, u svrhu nominovanja morat će da podnesu i pozivno pismo sa odnosnog odsjeka/odjela.

Univerzitet u Valjadolidu – sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu u Valjadolidu koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku – studenti prvog i drugog ciklusa (3)

Šehir Univerzitet – pravo, turski jezik, – administrativno osoblje (1)

Univerzitet u Ljeidi – IT, građevina, mašinstvo – studnti prvog i drugog ciklusa (1)

Oblasti koje Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru nudi dolaznim studentima na engleskom jeziku, te iz kojih se može ostvariti mobilnost, su: poljoprivreda, pravo, biologija, poslovna informatika, hemija, građevina, ekonomija, engleski jezik i književnost, zdravstvena njega, dizajn interijera, mašinstvo, sport i zdravlje, turizam, turski jezik i književnost i određeni predmeti iz oblasti njemačkog jezika, komunikologije i bosanskog jezika.

Svi zainteresovani studenti, nastavno i administrativno osoblje koji žele da ostvare razmjenu sa navedenim Univerzitetima treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na [email protected] mailom namjere.

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: prijedlog ugovora o učenju potpisan od strane fakultetskog koordinatora, dokaz o znanju engleskog jezika, pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Lista fakultetskih koordinatora je dostupna ovdje.

Mail namjere za nastavno i administrativno osoblje uključuje sljedeće dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na engleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku).

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDf formatu do 30.10.2019.

Dodatne informacije:

Svi ostali pozivi bit će naknadno objavljeni.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments