Univerzitet SSST i Bosnalijek stipendiraju još 5 kandidata na jedinstvenom studiju farmacije u BiH

23 sep
Rok prijave 03.10.2021
Univerzitet SSST i Bosnalijek stipendiraju još 5 kandidata na jedinstvenom studiju farmacije u BiH
Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) i najveća farmaceutska kompanija u BiH, Bosnalijek, već drugu godinu uzastopno zajednički stipendiraju kandidate i kandidatkinje za inovativni studij farmacije. Priliku da osvoje stipendiju ima još 5 kandidata i kandidatkinja!

Projekat zajedničkog stipendiranja je jedna u nizu uspješnih saradnji Univerziteta SSST i Bosnalijeka, koja će doprinijeti jačanju studija farmacije u BiH te omogućiti afirmisanje studenata i studentkinja farmacije na internacionalnom tržištu rada.

Program farmacije na Univerzitetu SSST je jedinstven u regionu. Nastava se održava na engleskom jeziku uz paralelno učenje njemačkog jezika, a akcenat je na radu u malim grupama i praktičnoj nastavi koja počinje već tokom prve godine. Zahvaljujući saradnji sa Bosnalijekom, studentima i studentkinjama će biti omogućen pristup najsavremenijim laboratorijama u praksi, te rad sa afirmisanim stručnjacima i stručnjakinjama iz Bosnalijeka, po potrebi uključenim u nastavni proces. Osim praktične nastave i pristupa laboratorijama u praksi, zainteresovani studenti i studentkinje će imati podršku u razvoju ključnih poslovnih vještina poput komunikacije, liderstva i poduzetništva što će u konačnici rezultirati kreiranjem novih startup kompanija i proizvoda u oblasti zdravstva i farmacije.

Poziv za apliciranje za upis u akademsku 2021/2022. godinu ostaje otvoren do 03. oktobra 2021. godine, a dovoljno je da zainteresovani kandidati i  kandidatkinje pošalju upit na email adresu [email protected] nakon čega će dobiti sve potrebne informacije.

Za više informacija možeš posjetiti www.ssst.edu.ba ili pozvati broj +387 33 975 002.

 

(Visited 72 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments