UIIN online radionica “Poduzetništvo univerziteta tokom COVID-19 krize”

9 maj

Uprkos globalnoj zdravstvenoj krizi i sve većem tempu promjena, univerziteti su pod velikim pritiskom da snažnije doprinesu svom regionu.

Da bi se to postiglo, univerziteti nisu samo odgovorni da promijene svoj pristup obrazovanju i istraživanju, već postaju i više poduzetničke organizacije.

Međutim, ova promjena prelaska na više “poduzetnički univerzitet” predsatvlja izuzetan izazov i zahtijeva strateški pristup, posvećenost i snažno univerzitetsko vodstvo.

Prijavite se na UIIN online radionicu “Poduzetništvo univerziteta tokom COVID-19 krize”, koja će se održati 19.05.2020.godine sa početkom u 10,00 sati.

Potaknite i vodite ovu transformaciju na svom univerzitetu!

Koristeći praktične primjere s poduzetničkih univerziteta širom svijeta, ova će internetska radionica istaknuti ono što je potrebno da jedan univerzitet postane “poduzetnički univerzitet”.

Na radionici će se prezentirati teorije i praktični alata kao i praktične aktivnosti kako bi zaposlenici mogli poboljšati rad svog univerziteta.

Radeći zajedno s autorom “poduzetništvo na univerzitetima” i generalnim direktorom UIIN-a, učesnici će imati priliku upoznati se sa praktičnim koracima koji će vam pomoći da univerzitet postane poduzetniji.

DETALJI RADIONICE

Naslov: Poduzetnički univerziteti tokom krize COVID-19

Datum: 19. maja 2020

Vrijeme: 10: 00-13:00, četvrtak

Format: Online radionica uživo, broj prijava ograničen

Voditelji: Prof. Tod Davey, Arno Meerman

(Visited 36 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments