Udruženje za sistemsku praksu i terapiju – USPIT i Porodično sistemski trening institut – edukacija za sistemsko porodične savjetnike/psihoterapeute

23 sep
Rok prijave 28.09.2021

Udruženje za sistemsku praksu i terapiju – USPIT i Porodično sistemski trening institut u saradnji sa Institute of family and systematic psychotherapy, Slovenija poziva vas da se prijavite na edukaciju za sistemsko porodične savjetnike/psihoterapeute.

Edukacija se realizuje u skladu sa standardima Evropske asocijacije za psihoterapiju (European Association for Psychotherapy – EAP) i Evropske porodične psihoterapije (European Family Psychotherapy Association – EFTA)

Program edukacije je prilagođen i namijenjen stručnjacima multidisciplinarnih timova: psiholozi, socijalni radnici, pedagozi, specijalni pedagozi, pedagozi-psiholozi, ljekari.

Porodična psihoterapija je savremeni terapijski model koji obuhvata rad sa pojedincem,partnerima i porodicom.

Porodična terapija uzima u obzir kontekst u kojem pojedinac i porodica živi, i to nanivou većih sistema kao što su šira porodica, društvena zajednica, kultura, nacija, kao i nanivou subsistema kao što su roditeljski, partnerski, sibling-braća i sestre. Porodična terapija ne smatra da je pojedinac problem ili da je problem u pojedincu, već u odnosima, relacijama i interakcijama koje ostvaruje u porodici.

Kao pristup koji je usmjeren na razumijevanje odnosa i konteksta u kojem pojedinac živi visoko je primjenjiva u radu sa pojedincima, porodicama, parovima, organizacijama, školama i sistemima u kojim pojedinac živi i radi.

Početak edukacije 15.oktobar 2021.g.

Informativni sastanak za sve prijavljene će se održati 01.oktobra 2021.g. u 16:30h.

Prijave možete slati do 28.09.2021.g.  sa naznakom da li ćete sastanku prisustvovati uživo ili putem zoom aplikacije

Prijave na [email protected] ili [email protected]

(Visited 94 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments