Udruženje “Ruku na srce“ povodom Dana državnosti naše domovine, organizuje panel diskusiju: Pričam ti o domovini Bosni i Hercegovini!

20 nov

Udruženje „Ruku na srce“ je humanitarno volontersko Udruženje koje ima za cilj pomoći porodicama u stanju socijalne potrebe. Vrste pomoći su u hrani, odjeći, higijenu ali i raznim edukacijama. U posljednje tri godine Udruženje je organizovalo razne edukativne radionice na različite teme, koje obuhvataju:

„Školu programiranja“, „Veselu matematiku“, „Kursevi engleskog i njemačkog jezika“, „Takmičenje iz matematike i fizike“ i druge.

Ove godine Udruženje je odlučilo da povodom Dana državnosti naše domovine, organizuje panel diskusiju pod naslovom: Pričam ti o domovini Bosni i Hercegovini! Panel diskusija će biti održana 23.11.2023. godine u 18h u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu i edukaciju ”Safet Zajko”, na adresi Halilovići b.b. (Park: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”).

Učesnici panel diskusije imaće priliku da saznaju više o periodu starog vijeka i srednjojekovnoj historiji Bosne i Hercegovine. O periodu starog vijeka sa posebnim naglaskom na Ilire razgovarat ćemo sa uvaženom Prof. dr. Amra Šačić Beća, profesoricom Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Odsjek za historiju. Područije djelovanje uvažene profesorice je Rimska provincijalna historija, historija Ilira, latinska epigrafija. Doc.dr. Nedim Rabić, predavač na Filozofskom fakultetu Tuzla, Odsjek za historiju te istraživač Instituta za historiju. Područije interesovanja profesora Rabića je srednji vijek. Crkva bosanska i druge teme toga perioda. Profesor Rabić će nam govoriti na temu srednjovjekovne bosanske historije.

Svi koji nam se pridruže će imati priliku da interaktivno učestvuju, dobiju odgovore na pitanja i bolje upoznaju svoju domovinu.

Prijave za panel diskusiju su obavezne i otvorene su do srijede do ponoći. Možete se prijaviti na linku: https://forms.gle/14dXNjwU4gqpG4uW6. Vidimo se!

(Visited 24 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments