Udruženje mladih žena “GirlTHing”: radionice i treninzi u sklopu projekta “Osnaživanje STEM studentica: inicijativa za zaštitu mentalnog zdravlja”

22 maj

Udruženje mladih žena “GirlTHing” organizuje radionice i treninge u sklopu projekta “Osnaživanje STEM studentica: inicijativa za zaštitu mentalnog zdravlja”, namijenjene za studentice STEM fakulteta.

 

Ovaj projekat ima za cilj povećati znanje i svijest o mentalnom zdravlju među studenticama u STEM oblastima, kao i da ih osnaži na individualnom, grupnom i nivou zajednice. Ciljevi projekta uključuju povećanje samopouzdanja i samopoštovanja, smanjenje stigma oko problema mentalnog zdravlja i traženje pomoći, te promovisanje kulture otvorenosti i podrške.

 

Prva radionica koja nosi naziv “Koliko je bitno brinuti o mentalnom zdravlju?” održat će se

 

maja u periodu od 10:00 do 12:00 sati, a nakon toga istog dana u periodu od 12:30 do 14:30 sati održat će se i radionica “Šta je javni nastup?”.

Prvi trening pod nazivom “Samopoštovanje, samopouzdanje i slika o sebi” održat će se 3. juna u periodu od 10:00 do 12:00 sati. Drugi trening “Predrasude, stereotipi i diskriminacija” će se održati, također 3. juna u periodu od 12:30 do 14:30 sati.

 

Posljednja aktivnost projekta je treći trening “Razvoj saradnje, timski rad i socijalna kohezija” koji će se održati 17. juna u periodu od 10:00 do 12:00 sati.

 

Sve aktivnosti će se održati u Tuzli, u prostorijama BIT Centra, a projekat je zamišljen tako da studentice same biraju na kojim aktivnostima žele prisustvovati.

 

Prijave za aktivnosti će biti otvorene 8 dana prije održavanja same aktivnosti, a svi zainteresovani više informacija kao i samu prijavu mogu pronaći na našim društvenim mrežama ili klikom na link: https://girlthing.ba/prijava_stem_bez_stresa

 

Ovaj projekat podržala je Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg na području TK provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa Snaga lokalnog.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments