Učestvuj u Laboratoriji mira

6 mar
Rok prijave 11.03.2020

Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA), Fondacija Mozaik i ACED uz podršku Ambasade Kraljevine Velike Britanije te pozivaju da učestvuješ u LABORATORIJI MIRA , od 20. do 29. marta/ožujka 2020. godine.

Šta je Laboratorija mira?

Laboratorija mira je tvoja prilika da zajedno sa 99 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, radeći ono što voliš, inoviraš za mir!

Želimo da zajedničkim snagama damo nove odgovore na stara pitanja o naslijeđu rata koji će:

  • pokazati da narativi prošlosti koji insistiraju na mržnji imaju alternativu;
  • istaći da je pružanje podrške svim žrtvama rata preduslov za ozdravljenje društva;
  • poslati poruku da međugeneracijski prenos ratnog bola i traume mora stati.

Mi vjerujemo da radeći ono što volimo, bilo da je to bavljenje aktivizmom, poduzetništvom, umjetnošću, kulturom ili informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, možemo poslati jasnu poruku da želimo, tražimo, gradimo i čuvamo mir.

Pitaš se da li je to moguće?

Znamo da breme rata nije lako i da ga mladi u ovoj zemlji nepravedno nose. Ali znamo i da je ova zemlja prepuna mladih poput tebe, koji su kreativni, uporni i posvećeni izgradnji drugačije stvarnosti za sebe i zajednicu. Laboratorija mira će zato pružiti snažnu podršku i prilike za sticanje novih vještina, znanja, resursa i iskustava na jednom mjestu kako bismo zajedno pokrenuli nove ideje i rješenja.

ŽELIŠ INOVIRATI ZA MIR? Šta trebaš uraditi?

Prijavi se do 11.3.2020. godine da učestvuješ na prvom modulu koji će se održati od 20. do 22. marta/ožujka, i na drugom modulu koji će se održati od 27. do 29. marta/ožujka u Hotelu Hollywood u Sarajevu.

Na svojim inovacijama za mir ćeš moći raditi u grupi ili samostalno, a između održavanja ova dva modula dobit ćeš mentorsku podršku stručnjaka i stručnjakinja iz oblasti koju izabereš za rad na svojim idejama.

Najbolja, najinovativnija i najodrživija rješenja će dobiti finansijsku podršku za dalji razvoj.

Sve troškove tvog učešća na Laboratoriji mira, uključujući prijevoz, smještaj i hranu tokom trajanja modula pokrivaju organizatori.

Koji su uslovi za prijavu?

  1. Imaš između 17 i 35 godina;
  2. Imaš iskustvo učešća u obukama, treninzima, akcijama i drugim događajima koji su uključivali mlade iz različitih zajednica u BiH i doprinosili kreiranju boljih uslova za mlade u našoj zemlji;

Uz ove uslove, potrebno je da zadovoljiš JEDAN od sljedećih:

  • aktivan si član ili aktivna članica: Odbora Omladinske banke ili Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH);
  • radiš na unapređenju međureligijskog dijaloga i saradnje u BiH;
  • razvijaš medijske sadržaje;
  • razvijaš aplikacije ili internet sadržaje;
  • stvarao ili stvarala si kulturne sadržaje.

Prijavi se najkasnije do 11.3.2020. godine do 17 sati, tako što ćeš odgovoriti na nekoliko pitanja u ovoj prijavnoj formi.

Ako ti imaš pitanja za nas, piši nam u komentaru ili našoj Armeli Ramić na email: [email protected].

(Visited 279 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments