Učešće u takmičenju u astronomiji i astrofizici

7 apr
Rok prijave 15.05.2021

Međunarodno takmičenje u astronomiji i astrofizici omogućuje studentima iz cijelog svijeta da dokažu svoje znanje i učešćem u takmičenju dobiju sertifikate, nagrade i steknu globalnu prepoznatljivost.

OBLAST:
Astronomija i astrofizika

OPIS
Međunarodno takmičenje u astronomiji i astrofizici je jedno od najvećih nezavisnih takmičenja na globalnom nivou, koje nije u vezi sa bilo kojom organizacijom ili institucijom. Online takmičenje je otvoreno za studente iz cijelog svijeta. Svi učesnici dobijaju Potvrdu o učešću. Najbolji učesnici dobijaju novčanu nagradu u iznosu od $200, $150 i $100. U okviru takmičenja dodjeljuju se i regionalne nagrade, i to: regionalna nagrada za Afriku, Evropu, Bliski Istok, Južnu Aziju, Jugoistočnu Aziju i Ameriku. Takođe, istaknuti učesnici mogu postati i ambasadori takmičenja. Organizatori takmičenja nagrađuju škole iz kojih se prijavilo najviše učesnika, škole koje imaju najviše finalista i škole sa najvećim brojem talenata.

USLOVI
U takmičenju mogu učestvovati studenti podijeljeni u dvije kategorije, i to:
Juniori: ispod 18 godina starosti
Omladinci: preko 18 godina starosne dobi
Takmičenje je otvoreno za studente iz cijelog svijeta.

NAČIN PRIJAVE
Da bi učestvovali u takmičenju, kandidati moraju proći kvalifikacioni krug koji se sastoji od 5 pitanja u polju astronomije. Odgovori na pitanja se šalju do 17. aprila 2020. godine.
U predfinalnom krugu učesnici mogu da se registruju, nakon čega imaju 1 sedmicu na raspolaganju da riješe 10 izazovnih problema.
U finalnom krugu finalisti dobijaju test koji moraju riješiti u roku od 60 minuta.
Putem sledećeg linka zainteresovani kandidati mogu popuniti aplikacioni formular i kvalifikovati se za takmičenje: https://iaac.space/en/submission

ROK ZA PRIJAVU:
15. maj 2020. godine
Detaljnije na: https://iaac.space/en/?ref=

(Visited 69 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments