Učeničke i studentske stipendije opštine Teslić za šk./ak. 2020/21. godinu

2 feb
Rok prijave 12.02.2021

Opština Teslić objavila je konkurs za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija u šk./ak. 2020/21. godinu, a konkurs ostaje otvoren do 12. februara.

Opština Teslić će u aktuelnoj šk./ak. 2020/21. godini dodjeliti ukupno 263 stipendije i to učenicima prvog razreda srednje škole koji su u školskoj 2019/20. godini završili osnovnu školu kao dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ – 12 stipendija, učenicima drugih i viših razreda srednje škole koji su sve prethodne razrede, uključujući i osnovnu školu, završili prosječnom ocjenom 5,00 – 28 stipendija, studentima deficitarnih zanimanja (mašinstvo, tehnologija, drvoprerada, elektrotehnika, informacione tehnologije, arhitektura-građevinarstvo-geodezija, medicina (smjer sestrinstvo)) – 17 stipendija, studentima djeci poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih invalida od I do IV kategorije, te studenti bez oboje roditelja stiipendija – 10 stipendija, studentima prve godine studija koji su sve razrede srednje škole završili prosječnom ocjenom 5,00 – 7 stipendija, ostalim studentima prve godine studija – 35 stipendija i ostalim studentima bez obzira na godinu studija i socijalni status – 154 stipendija.

Pravo na dodjelu stipendija u kategoriji učenika imaju učenici koji imaju stalno prebivalište na području opštine Teslić, a u školskoj 2019/20. godini su završili osnovnu školu kao dobitnici diplome „Vuk Karadžić“, a nakon toga redovno upisali neku od srednjih škola ili da su kao učenici srednje škole u protekloj godini završili razred s prosječnom ocjenom 5,00, s tim da su i sve prethodne razrede u toj školi, ali i osnovnu školu prije toga, završili sa identičnim uspjehom. Dok pravo na dodjelu stipendija u kategoriji studenata imaju stalno prebivalište na području opštine Teslić, da su redovni studenti visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini ili nekoj drugoj državi nastaloj raspadom bivše Jugoslavije, da kao studenti prvog ciklusa studija nisu stariji od 25 godina, da su prvi put upisani na godinu studija za koju konkurišu za stipendiju, da nisu ponavljali više od dvije godine u toku studija i da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Konkurs je otvoren do 12. februara 2020. godine, a više detalja pogledati Javni konkurs opštine Teslić za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija u šk./ak. 2020/21. godini.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments