Učeničke i studentske stipendije Općine Lukavac u budžetskoj 2020. godini

16 jun
Rok prijave 23.06.2020

Općina Lukavac objavila je Javni konkurs za dodjelu stipendija u budžetskoj 2020. godini redovnim učenicima i studentima sa područja Općine Lukavac.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2019/20. godinu i isplaćivat će se za 9 (devet) mjeseci trajanja školske/akademske godine, a osigurano je ukupno 116 stipendija i to: 50 učeničkih stipendija, 50 studentskih stipendija, 5 stipendija uspješnim sportistima učenicima općine Lukavac, 5 stipendija uspješnim sportistima studentima općine Lukavac, 3 učeničke stipendije – osobama sa invaliditetom i 3 studentske stipendije – osobama sa invaliditetom.

Stipendije se dodjeljuju proporcionalno po razredima, odnosno godinama studija. Ukoliko iz jednog razreda ili godine studija nema dovoljan broj kandidata, stipendije će se dodijeliti učenicima/studentima drugih razreda/godina studija. Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa područja općine Lukavac koji su u školskoj 2019./2020. godini završili školovanje, a još uvijek se nisu upisali u srednju školu/fakultet prijavljuju se na javni konkurs sa svjedočanstvom o završenom prethodnom razredu i uvjerenjem o prosjeku ocjena bez uvjerenja o statusu redovnog učenika/studenta.
Pravo na dodjelu stipendija bez bodovanja ostvaruju učenici generacije za školsku 2018./19. godinu iz osnovnih i srednjih škola sa područja općine Lukavac i studenti sa područja općine Lukavac sa prosječnom ocjenom 9 (devet) i više (učenici generacije iz osnovnih i srednjih škola će se dobrovoljno odlučiti da li će konkurisati za stipendiju učenika generacije ili za studentsku stipendiju), dok apsolventi nemaju pravo na dodjelu stipendije.

Prijave na javni konkurs sa dokumentacijom dostaviti na adresu: Općina Lukavac – Općinski načelnik, Komisija za dodjelu stipendija, Trg Slobode br. 1, 75300 Lukavac Ili lično u šalter sali općine Lukavac (šalteri 8 i 9), svakim radnim danom od 07 – 17:00.

Konkurs ostaje otvoren do 23. juna 2020. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2020. godini.

(Visited 72 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments