Učeničke i studentske stipendije iz Budžeta Grada Lukavac za šk./ak. 2022/23. godinu

5 maj

Grad Lukavac objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija učenicima, studentima, i učenicima studentima uspješnim sportistima sa prebivalištem na području grada Lukavac za školsku/akademsku 2022./2023. godinu.

Pravo na dodjelu stipendija imaju učenici srednjih škola sa područja grada Lukavac, studenti I i II ciklusa studija (redovni i redovni samofinansirajući), učenici sa invaliditetom osnovnih i srednjih škola i studenti sa područja grada Lukavac, učenici uspješni sportisti osnovnih i srednjih škola i studenti sa područja grada Lukavac, dok apsolventi nemaju pravo na dodjelu stipendije, a pravo na dodjelu stipendija bez bodovanja ostvaruju učenici generacije za školsku 2021./2022. godinu iz osnovnih i srednjih škola sa područja grada Lukavac i studenti sa područja grada Lukavac sa prosječnom ocjenom 9 (devet) i više.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2022/23. godinu i isplaćivat će se za 9 (devet) mjeseci trajanja školske/akademske godine, a osigurano je ukupno 196 stipendija i to: 80 učeničkih stipendija, 70 studentskih stipendija, 12 stipendija uspješnim sportistima učenicima sa prebivalištem na području grada Lukavac u kolektivnim sportovima, 12 stipendija uspješnim sportistima učenicima sa prebivalištem na području grada Lukavac u individualnim sportovima, 5 stipendija uspješnim sportistima studentima sa prebivalištem na području grada Lukavac u kolektivnim sportovima, 5 stipendija uspješnim sportistima studentima sa prebivalištem na području grada Lukavac u individualnim sportovima, 6 stipendija učenicima sa invaliditetom, 6 stipendija studentima sa invaliditetom.

Stipendije se dodjeljuju za vrijeme trajanja jedne školske/akademske godine, tj. za 9 mjeseci jednokratno i iznose 50,00 KM po mjesecu za učenike i učenike uspješne sportiste i 100,00 KM mjesečno za studente, studente uspješne sportiste, studente i učenike sa invaliditetom i učenike generacije srednjih škola.

Prijave na javni konkurs sa dokumentacijom dostaviti na adresu: Grad Lukavac – Gradonačelnik, Komisija za dodjelu stipendija, Trg Slobode br. 1, 75300 Lukavac Ili lično u šalter sali općine Lukavac (šalteri 8 i 9), svakim radnim danom od 07 – 15:30.

Konkurs ostaje otvoren ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja (28.04.2023.), a za više detalja pogledati Javni poziv za dodjelu stipendija učenicima, studentima, i učenicima studentima uspješnim sportistima sa prebivalištem na području grada Lukavac.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments