U subotu ekološka akcija čišćenja obala rijeka Neretve, Radobolje, Starog mosta

24 jun

Velika tradicionalna ekološku akciju pod nazivom “Most” održat će se u subotu, 24.06.2003. godine s početkom od 11 sati.

 

Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa Covid-19, koja je sada iza nas, već duži niz godina nismo organizirali akciju čišćenja.

Zato sada, s ponosom možemo najaviti održavanje tradicionalne ekološke akcije “Most” u organizaciji Ronilačkog kluba Neretva. Kao i svih ovih godina iza nas, planirali smo izvršiti čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada. Akcijom će biti obuhvaćeno područje od Carinskog mosta na sjeveru, do mosta Hasan Brkić na jugu.

 

Okupljanje sudionika ekološke akcije je u subotu, 24. 06. 2023. godine sa početkom u 9:30 sati u prostorijama Ronilačkog kluba “Neretva” na adresi Trg 1. maja 2 (Mejdan kod Tepe).

Potpomognuti roniteljima iz prijateljskih klubova iz BiH i regije, pripadnicima spasiteljskih službi, izviđačima, udruženjima građana i volonterima možemo dosta dobrog uraditi za naš Grad.

 

Cilj ove akcije je da u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstavimo u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da našim sugrađanima ukažemo na značaj koji ekološka svijest, kao dio društvene svijesti, ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša.

Po završetku eko akcije planiran je ručak, dodjela zahvalnica i druženje za sve sudionike.

 

Za sigurnost sudionika i ove godine će se pobrinuti Interventna spasiteljska služba.

Pozivaju se zainteresirani građani i građanka na sudjelovanje u ovoj eko akciji. Vaše prijave možete poslati na broj telefona 062 79 79 79.

Evo me… a gdje si Ti? je naziv eko akcije.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments