U četvrtak u Sarajevu počinje deseto izdanje POINT konferencije

1 jun
Rok prijave 02.06.2022

Deseto izdanje POINT konferencije održat će se 2. i 3. juna u sarajevskom Domu mladih, a
okupit će oko 70 govornika/ca i više od 200 učesnika/ca iz regiona jugoistočne Evrope i drugih zemalja.

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) najveća je konferencija ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope (SEE), koja nastoji da bude platforma za civilno društvo i koja podstiče upotrebu novih tehnologija. Od svog prvog izdanja, POINT konferencija okuplja aktiviste/kinje, novinare/ke, istraživače/ice, predstavnike/ce civilnog društva, ali i biznis sektora, te je postala platforma za razmjenu ideja i inovativnih rješenja za promociju odgovornog i otvorenog društva.

Kroz brojne panel-diskusije, učesnici/e će tokom dva dana konferencije razgovarati o temama kao što su važnost provjere činjenica, borba protiv teorija zavjere i utjecaj pandemije Covid-19 na sve sfere života. Učesnici/e će razgovarati i o ratu u Ukrajini, borbi protiv dezinformacija, koje se svakodnevno pojavljuju u medijima u vezi s ruskom invazijom na ovu zemlju, Arapskomproljeću i promjenama do kojih je ono dovelo tokom proteklih deset godina, te mnogim drugim temama, poput digitalne sigurnosti, otvorenih podataka, ali i ekonomskih migracija u regionu jugoistočne Evrope.

Konferencija će biti održana na engleskom jeziku, a kompletan program ovogodišnjeg izdanja POINT-a dostupan je OVDJE.

POINT konferenciju organizuje UG „Zašto ne“, u partnerstvu s mrežama ACTION SEE i SEE
Check, uz podršku Nacionalne zaklade za demokratiju (NED), Balkanskog fonda za demokratiju (BTD), Partnerstva za otvorenu vlast (OGP) i Centra za međunarodno privatno preduzetništvo (CIPE)

(Visited 33 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments