U Banjoj Luci panel diskusija: A gdje su moja socijalna prava?

25 feb

 

Pozivamo vas da nam se pridružite na panel diskusiji pod nazivom “A gdje su moja socijalna prava?”, koja će se održati 26. februara u Socijalno edukativnom centru SEC (Mladena Stojanovića 6) sa početkom u 18.00 sati.

U Republici Srpskoj od nedavno postoji 17 kategorija osiguranika, odnosno osnova za prijavu na zdravstveno osiguranje, preko Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Od 01. januara ove godine umjesto preko biroa, gotovo 86.000 građana ovo pravo ostvaruje direktno u Fondu zdravstvenog osiguranja, na osnovu novih propisa u RS.

S obzirom na to da nezaposlenost od 1. januara više nije osnov za prijavu na osiguranje, za svakog od njih pojedinačno će se utvrđivati novi osnov po kojem će ovi ljudi moći da budu zdravstveno osigurani.

Predviđeno je da će se lica bez prihoda utvrđivati posredstvom evidencija Poreske uprave RS, kao i da će Fond zdravstvenog osiguranja utvrđivati postojanje osnova da se osoba osigura kao član porodice ili član domaćinstva, te voditi evidenciju ovih ljudi.

Na ovom panelu govorićemo o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju u Republici Srpskoj, socijalnim i zdravstvenim pravima građana i socijalnoj pravdi u BiH.

Učesnici_e panel diskusije su:

Dragan Popović, (savjetnik direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske);
Darija Filipović Ostojić, (portparolka Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske);
Olivera Mastikosa, (Savjetnica za socialno ekonomsku politiku);
Darko Marijanović, (pravnik)
Azra Berbić, (pravnica i aktivistkinja iz Kaknja);

Diskusiju moderira: Gordana Katana (novinarka i aktivistkinja)

(Visited 56 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments