Trening Pravne i organizacijske strukture 2022.

29 sep
Rok prijave 03.10.2022

 

U okviru trodnevnog treninga o temi Pravne i organizacijske strukture, učesnici/e će imati priliku unaprijediti svoja znanja i upoznati se sa zakonskom regulativom u Bosni i Hercegovini, koja definira način osnivanja i funkcioniranja organizacije. Neke od tema koje će trening obuhvatiti su: civilno društvo, zakonska regulativa za rad udruženja i fondaciju BiH, upravljačke strukture, određivanje organizacijskih prioriteta, izrada općih akata organizacije i slično.

Trening ima za cilj osnažiti organizacije da uspostave i održavaju učinkovitu organizacijsku strukturu, čiji će rad biti prilagođen i usklađen sa lokalnom zakonskom regulativom, čime će organizacije unaprijediti svoj budući rad. Ishodi učenja za polaznike/ce obuke, odnosno ciljevi koji se žele postići provedbom ovoga dijela obuke su upoznat će se sa zakonskom regulativom za rad udruženja i fondacija u Bosni i Hercegovini, sa načinom određivanja prioriteta u unaprjeđenju rada organizacije u pravnom i organizacijskom smislu. i osposobiti ih da izrađuju pravne akte koji su usuglašeni sa zakonskom regulativom.

Trening je namijenjen osobama iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, trening je ograničen na maksimalno 26 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci.

Tehničke informacije:

Trening će se održati u Sarajevu u periodu od 12.10. (12:30 sati) do 14.10.2022. g. (13:30 sati), a mjesto održavanja je Hotel Hills, Butmirska cesta 18. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:

Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizatorica:

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: [email protected] ili na broj telefona 033 778 772.

Informacije o događaju

Datum događaja 12/10/2022 12:30
Datum završetka događaja 14/10/2022 13:30
Datum početka registracije 22/09/2022 07:00
Kapacitet 60
Registrovano 36
Slobodnih mjesta 24
Rok za registraciju 03/10/2022 16:00
(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments