Trening prava LGBTIQ osoba

16 mar

USAID/INSPIRE organizira trening Prava LGBTIQ osoba koji ima za cilj upoznati učesnike i učesnice sa osnovnim konceptom ljudskih prava, nosiocima, te vrijednostima jednakosti, slobode i nediskriminacije.

Učesnici i učesnice će se upoznati sa međunarodnim, regionalnim i nacionalnim pravnim okvirom za zaštitu seksualnih i rodnih manjina, te izabranim slučajevima iz pravne prakse. Kroz debatu će razvijati argumentaciju putem koje će u javnoj sferi biti u mogućnosti zagovarati za poboljšanje položaja seksualnih i rodnih manjina.

Trening je namjenjen  predstavnicima nevladinih organizacija, i moguće je na trening delegirati samo jednu osobu ispred jedne organizacije. Trening je planiran za 26 učesnika, i sama prijava na trening ne podrazumijeva i učešće na istom.

Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, smještaja i putnih troškova koji se refundiraju isključivo organizaciji koju učesnik/ca predstavlja tokom trajanja treninga. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila [email protected] ili putem telefona 033 778 772.

Detalji o događaju

Početak događaja 04-05-2023 12:30 pm
Završetak događaja 04-07-2023 1:30 pm
Početak registracije 03-13-2023 8:00 am
Slobodnih mjesta 59
Krajnji datum prijave 03-31-2023 10:00 am
(Visited 70 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments