Trening o izgradnji mira? Zasto da ne!

19 okt

Jeste li mlada osoba koja je strastvena u stvaranju pozitivnih promjena u vašoj zajednici? Želite li naučiti više o tome kako možete biti graditelj/ica mira i napraviti promjenu u svijetu? Ako jeste, imamo savršenu priliku za vas!

U periodu 21 i 22 oktobra, održat će se trening o izgradnji mira, u Domu Omladine, Banja Luka.

Naš program izgradnje mira za mlade osmišljen je posebno za mlade ljude poput vas koji žele da izgrade svjetliju budućnost za sebe i svoju zajednicu. Imaćete priliku da radite sa drugim mladim ljudima i naučite o transformaciji sukoba, efikasnoj komunikaciji i osnaživanju marginalizovane populacije.

UNFPA će obezbijediti materijale za obuku, kao i hranu i osvježenje prisutnima. Pored toga, UNFPA će dodijeliti certifikate o pohađanju svim učesnicima koji uspješno završe obuku.

Pojedinci starosti od 18 do 30 godina koji imaju bosanskohercegovačko državljanstvo se ohrabruju da podnesu svoje zahtjeve, s posebnim naglaskom na žene, osobe sa invaliditetom, Rome i pripadnike LGBTIQ+ zajednica.

Ova obuka je organizovana u okviru projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumijevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i povjerenja u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Kosovu[1]”.

Prijave na: https://forms.office.com/r/cCcXM4iSuj

(Visited 97 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments