TREĆI JAVNI POZIV za učešće u Programu podrške poduzetništvu na području grada Visoko

27 dec
Rok prijave 22.01.2023

Uvodne informacije Ko se može prijaviti?
Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ realizuje se u okviru projekta “COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery koji finansiraju Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a realizuju GIZ, MOR i UNDP. Cilj ovog projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju tradiciju i inovativnost u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve. Na Javni poziv se mogu prijaviti žene, nezaposleni i mladi sa prebivalištem u Visokom, a koji planiraju pokrenuti biznis na području grada Visoko.   Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: [email protected]te na broj telefona: 065/865-444.
Kada i kako se prijaviti? Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?
Prijave se mogu podnijeti od 26.12.2022. do 22.01.2023. godine na sljedeći način: popunjavanjem online obrasca na ovom linku;popunjavanjem aplikacionog formulara koji je dostupan na ovom linku, te slanjem popunjenog formulara na e-mail adresu [email protected]. Kroz Program podrške učesnike očekuje:   Višednevna obuka o razvoju poslovnog modela prema IYB metodologiji (januar/februar 2023),Podrška u oblasti poslovnog planiranja,Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 8.750KM za realizaciju najbolje ocijenjenih biznis planova,Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja i umrežavanje sa srodnim poduzetnicima.

 

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta.

EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija iSavezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments