Treći ciklus kursa pisanja tekstova iz područja copywritinga

14 sep

 

HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar u saradnji s Narodnom knjižnicom HNK-a organizira treći ciklus kursa pisanja tekstova iz područja copywritinga, a koji će početi u oktobru.

Kroz osam susreta polaznici kursa će teorijski i praktično savladati pisanje sadržaja za tekstove iz područja copywritinga: razne objave za društvene mreže, PR tekstove, službene emailove i newslettere kao i blog tekstove koji će biti svojevrsna kruna cijelog kursa koji je pomogao mnogima da uđu u svijet copywritinga.

Također, polaznici kursa upoznat će se i s teorijskim dijelom copywritinga, tko je bio prvi copywriter i ostali značajni pisci te kako se razvijala vještina copywritinga sve do danas, gdje je uvedena jedna sasvim nova disciplina, a ta je SEO copywriting, tj. pisanje tekstova koji su optimizirani za internetske tražilice.

Kao i prošla dva kursa i ovaj treći ciklus kursa copywritinga vodi diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter Marko Suton, član HKD-a Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Kako su prijave za kurs popunjene još u rezervaciji, kao i rezervna mjesta koja su bila otvorena, za treći ciklus kursa trenutno se ne može prijaviti, ali se može napraviti rezervacija za četvrti ciklus kursa copywritinga o čijem početku će iz HKD Napredak blagovremeno obavijestiti zainteresirane, navode iz HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Rezervacija za četvrti ciklus kursa copywritinga, koji će se najvjerovatnije održati tokom 2022. godine, može se izvršiti prijavom s imenom i prezimenom te kratkim CV-em na mail [email protected] .

Po završetku kursa polaznicima će biti uručen certifikat o položenom kursu pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promoviranja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata te će svi polaznici vladati stečenim znanjem koje će im biti preneseno.

 

/mostarski.ba/

(Visited 184 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments