Tražimo volontere i volonterke!

19 okt
Rok prijave 01.11.2023

Imaš 18 do 30 godina? Nezaposleni/a, sa ili bez iskustva? Želiš više prilika za sebe? Uključi se!

Pozivamo te da se priključiš vrijednoj i dinamičnoj ekipi ljudi koji svaki dan radi nešto korisno za naše društvo.

Mi smo Centar za promociju civilnog društva (CPCD), organizacija iz Sarajeva koja nastoji svojim u svom radu pratiti trendove, uvijek odgovarati na nove društvene izazove i baviti se pitanjima od kojih mnogi bježe. Ako voliš izazove, balans između profesionalnog i ležernog rada, vjeruješ u kontinuirano učenje i voliš biti okružen ili okružena zanimljivim ljudima, javi nam se.

Zašto volontirati u CPCD-u?

Volonterski rad u CPCD-u pruža mogućnost da:

  • steknete prvo radno iskustvo i radne navike konkurentne na tržištu rada;
  • unapređujete postojeće znanje i stičete nove vještine;
  • učestvujete na edukacijama namijenjenim za volontere/ke;
  • usavršite praktične vještine koje će vam biti značajne u razvoju karijere;
  • razvijate liderske vještine;
  • prolazite kroz izazovne situacije koje će doprinijeti vašem ličnom razvoju;
  • postanete dio tima jedne od vodećih organizacija u BiH;
  • profesionalnog iskustva iza sebe;
  • otkrijete u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate.

Koga tražimo?

Pored općih vrlina kao što su odgovornost, samoinicijativnost, kreativnost i inovativnost poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredijeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama, kao i dobro poznavanje engleskog jezika.

Pitate se koje obrazovanje je potrebno za djelovanje u organizaciji!? Rekli bismo opće, ali nam je najvažnije da ste odvažni, spremni na učenje i rad.

Tražimo više osoba!

Opis radnih zadataka je raznovrstan, a plan razvoja i obaveza će biti prilagođen specifičnim potrebama i interesima svakog volontera i volonterke. S nama nikad niste sami, jer svaka osoba ima svog mentora ili mentoricu sa kojim radi na postizanju ličnih obrazovnih ciljeva i poslovnih vještina.

S nama možete naučiti osnove kancelarijskog poslovanja, profesionalne komunikacije, pripreme i implementacije sastanaka, obrazovnih programa kao što su treninzi, radionice i online razgovori. Za one koji su zainteresovani za novinarstvo ili marketing, nudimo priliku da steknu iskustvo u radu sa novinarima, da pišu tekstove, izvještavaju sa događaja ili pripremaju promotivne materijale za projektne aktivnosti. Kao organizacija koja svoje ciljeve djelovanja bazira na činjenicama i istraživanjima, mi kontinuirano pratimo društveno – političku situaciju u BiH, zemljama Zapadnog Balkana i Evrope, a vi nam se možete pridružiti u tom radu.

Ako sebe više vidite u svijetu finansija i administrativnog vođenja organizacije i projekata mi ćemo vam rado pružiti priliku za sticanje znanja i vještina u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i zahtjevima donatora.

Tokom angažmana volonterima/kama će biti pokriveni troškovi (topli obrok i prijevoz) u skladu sa Zakonom o volontiranju.

Početak angažmana: 01.11.2023.

Period angažmana: najmanje tri mjeseca, uz mogućnost i dugoročnog volontiranja.

Ljubazno Vas molimo da dostavite svoj CV, eventualne preporuke i dokumente koje smatrate relevantnim, na e-mail adresu: [email protected], najkasnije do 25.10.2023. godine do 13:00 sa naznakom „Prijava za volontiranje“.

cpcd.ba

(Visited 362 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments