Travnik: Prilika za nezaposlene mlade ljude!

28 avg
Rok prijave 30.09.2021

 

Ako imaš izmedu 17 i 30 godina i želiš dobiti priliku da se povežeš sa potencijalnim poslodavcima, na pravom si mjestu. Centar za edukaciju mladih iz Travnika, u okviru regionalnog projekta My Coreer from Zero to Hero, koji se realizuje u BiH, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori i Albaniji, nudi ti mogučnost da učestvuješ na interaktivnoj O2Hero obuci, u okviru koje češ usvojiti vještine koje zahtijeva savremeno tržište rada, a nakon toga se povezati sa potencijalnim poslodavcima kojima češ se predstaviti svoja znanja i vještine.

O2Hero obuka bit če realizovana kroz dva nivoa, a ti biraš za koji češ se prijaviti:

Nivo A — Informatička pismenost i osnove grafičkog dizajna – nudi ti priliku usvajnja osnovnih digitalnih vještina koje zahtijeva večina poslodavaca: aktivno korištenje programa MS Office paketa, korištenje internet alata, oglašavanje na društvenim mrežama i poznavanje osnova grafičkog dizajna  u programima koji se najčešče koriste u tu svrhu. Ako si zainteresovan/a za učešče na O2Hero obuci nivoa A, možeš se prijaviti putem ovoq linka, a ako ti je potrebno više informacija, možeš ih pronači ovdie.

2. Nivo B — Web dizajn i kreiranje web stranica – obuhvata digitalne vještine koje če te osposobiti za kreiranje web stranica sa statičnim i dina mičnim sadržajima uz a ktivno korištenje alata: HTML, CSS, 2avaScript, GIT, te programa grafičkog dizajna na naprednom nivou. Za O2Hero obuku nivoa B, možeš se prijaviti putem ovocl linka, a više informacija možeš pronači ovdie.

To nije sve! Uz digitalne vještine, učesnici oba nivoa obuke imat če priliku graditi i:

  • Prenosive vještine: komunikacija, timski rad, rješavanje konflikta, organizacija, upravljanje zadacima itd;
  • Poduzetničke  vještine:  kreiranje   biznis  ideje,  izrada biznis plana, izrada marketing plana, pitching.

A kroz odabir tvog karijernog puta, vodit če te mentori koji če izgraditi tvoje vještine samoevaluacije, pomoči ti u odabiru karijernog puta i osanžiti te za predstavljanje svojih kompetencija poslodavcima, kako bi bio/la spreman/a za izlazak na tržište rada.

Cjelokupna obuka je zasnovana na one-stop-stop modelu, koji ti omogučava da na jednom mjestu imaš pristup:

  • Kvalitetnom edukacijskom programu koji če te pripremiti za izlazak na tržište rada
  • Mentorsku podršku u odabiru karijernog puta i razvoju biznis ideja
  • Mogučnost umrežavanja sa potencijalnim poslodavcima i investitorima

Buduči da je sveobuhvatna i kreirana prema stvarnim potrebama nezaposlenih mladih Ijudi u BiH, O2Hero obuka osmišljena je tako da traje od novembra 2021. godine do aprila 2022. godine. Moduli če se održavati periodično u toku ovih šest mjeseci, a nakon toga slijedi event na kojem če svi učesnici imati priliku da se predstave poslodavcima, sa kojima če moči dogovoriti zaposlenje ili praksu.

Ako ti je potrebno više informacija, kontaktiraj Centar za edukaciju mladih putem telefona 030 511 565, CEM-ov BeeZone biznis inkubator putem email adrese beezoneOcem.ba, ili se javi u inboks Facebook ili Instagram stranica Centra za edukaciju mladih i BeeZone biznis inkubatora.

Prijaviti se možeš do 30. septembra 2021. podine.

(Visited 158 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments