Tradicionalne IX Međunarodne sportske igre oaze #SIO2019

20 sep

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ”Oaza”  u partnerstvu sa Specijalnom Olimpijadom BiH organizira devete Međunarodne po redu „sportske igre Oaze 2019“, od 03. do 06. oktobra 2019. godine, u Sarajevu uz podršku Švedske nevladine organizacije MYRIGHT.

– Više od 500 takmičara iz BiH i inozemstva, uključujući ekipu iz Turske sa do sad najbrojnijom ekipom čak 45 učesnika, te predstavnikom iz Pakistana borit će se u osam sportskih disciplina: nogomet, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe s višestrukim smetnjam, na nekoliko lokacija: Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dvoranama „Ramiz Salčin“ – Mojmilo, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju  „Safet Zajko“,sportskom klubu Vistafon – Otoka, dvorana Skenderija, te u kuglani hotela “Radon plaza”.

Prema UN Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom, koju je Bosna i Hercegovina ratifikovala i potpisala  2009. godine, osobama sa invaliditetom je zagarantovano pravo na  sport. Cilj takmičenja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport –  rekla je socijalna radnica Udruženja Melisa Eminagić

Ambasador „Sportskih igara Oaze 2018“ je naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Svečano otvaranje međunarodnih „Sportskih igara Oaze 2018“ je 03. oktobra u 18:00 sati, u dvorani JP “ONSA”doo Sportska dvorana “Novo Sarajevo” – GRBAVICA  s početkom u 18 sati.

Ukoliko budete u mogućnosti podržite nas svojim dolaskom na takmičenja, ispod se nalazi raspored takmičenja svakog sporta koji će se održati u okviru Sportskih Igara Oaze 2019.

Raspored takmičenja
 SPORTSKE IGRE OAZE 2019
03. – 06. oktobar 2019. 

Više informacija ovdje.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević