Takmičenje za mlade u izradi video klipova na temu: “Naša raznolikost – naše bogatstvo”

19 apr
Rok prijave 21.05.2021

Njenu važnost prepoznale su Ujedinjene Nacije, te je UNESCO (UN organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu) 2001. godine donijela Deklaraciju o kulturnoj raznolikosti i proglasila 21 maj – Svjetskim danom kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj. http://www.unesco.org/…/declaration_cultural_diversity…

Baš kao što bioraznolikost krasi prirodu , tako je i kulturna raznolikost bogatstvo svakog društva kojeg treba čuvati i njegovati.

Koalicija “Mržnja ne sada i ne ovdje” Gradačac od svog osnivanja njeguje toleranciju, promoviše dijalog i kulturnu raznolikost kroz različite aktivnosti, što činimo i ove godine.

Stoga, povodom 21 maja – Svjetskog dana Kulturne raznolikosti, Koalicija “Mržnja , ne sada i ne ovdje” Gradačac poziva sve mlade da uzme učešće u nagradnom takmičenju u izradi video klipova na temu : “Naša raznolikost – naše bogatstvo”

Pravila takmičenja:

-Pravo učešća imaju svi mladi sa područja grada Gradačca i općine Odžak

-Maksimalna dužina video klipova – 2 minuta

-Video klipovi mogu biti urađeni u bilo kojem programskom jeziku ili snimljeni telefonom u landskape formatu

-Mogu sadržavati fotografije, animacije, tekstualne i zvučne zapise, muzičku podlogu….

Video klipove slati na mail adresu: [email protected] do 15 maja 2021

Pristigli video klipovi biće javno prezentirani, a najbolji radovi biće nagrađeni, uzimajući u obzir originalnost ideje i poruke, kao i tehničku vrijednost klipa.

Dodatna informacija – Krajem aprila biće organizovana online radionica o izradi video klipova, o kojoj uskoro objavljujemo više informacija

(Visited 68 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments